Av og Til

Alkovett

Vennene dine drikker for mye.  Familien din drikker for mye. Men du har full kontroll.
Ikke sant?

Halvparten av alle nordmenn synes at de har familie eller venner som drikker for mye. Samtidig er vi alle skjønt enige om at vi selv har god styring på alkoholbruken. Så hvem er egentlig alle disse som går over streken?

Alkovett handler om at du tenker på om du vil drikke og i tilfelle hvor mye, før du gjør det. Å tenke over hva som er bra for deg og ikke minst de rundt deg. Det dreier seg om å unngå at folk rundt utsettes for fare eller skal oppleve usikkerhet. Alkovett er derfor å ta hensyn.

Det handler ikke om et kategorisk nei eller et like kategorisk ja. Av og til passer det. Av og til ikke. Verre er det ikke.

Les nyhetssaken «Nordmenn flest har et problem med fylla» her.

Les nyhetssaken «Opplever fulle sjefer» her.

Hvorfor alkovett?

I Norge er det stor aksept for at det noen ganger ikke passer med alkohol. Likevel er det mange som opplever unødvendig fare eller ubehagelige situasjoner knyttet til andres alkoholbruk.

Selv om alkoholbruken kan virke uskyldig for den som drikker, er det vanskelig å vite hvordan andre opplever situasjonen. I noen tilfeller øker også alkohol risikoen for at man skader seg selv eller andre.

Vil du vite mer?

Les mer om hvordan alkohol påvirker samfunnet vårt her

Les mer om hvordan alkohol påvirker kroppen din her