Sex grunner til å redusere alkoholinntaket før sex

Flere dokumenterer at de føler seg tryggere i egen kropp etter et par enheter. Kanskje man drister seg til å la lyset på soverommet være slått på, eller lar partneren få se mer enn man vanligvis gjør? Men blir det imidlertid for mye av det gode, kan alkoholen ha motsatt effekt.

Sexolog Maria K. Ebbestad jobber som sexolog og pressesjef for Nytelse.no. Hun har jobbet med sex- og samliv i snart 20 år.

Hun mener det er flere gode grunner til å kutte ned på alkoholinntaket før sex.

Prestasjonsangst

Ifølge Ebbestad kan alkohol i moderate mengder gjøre at man føler seg mer attraktiv, at man senker skuldrene og kanskje prater med flere enn man vanligvis gjør.

– Man slipper en del grenser man har til vanlig. Når det kommer til sex kan man føle seg mer fri, forklarer Ebbestad.

Sexologen tror det er mye usikkerhet rundt egen kropp og egne prestasjoner som bidrar til at flere velger å ty til alkoholen.

bilde av ebbestad som smiler
SØKER TRYGGHET: Mange søker trygghet i alkoholen når de skal ha sex, sier sexolog Maria B. Ebbestad. Foto: Privat

– Kroppspress og prestasjonsangst kan være et hinder for god og fri sex. Bare det å ha lyset på et vanskelig for mange. Derfor vil mange føle seg tryggere med litt alkohol innabords.

Men får man i seg for mye alkohol, kan opplevelsen bli en helt annen enn det man først så for seg.

– Etter man har drukket alkohol kjenner man mindre, noe som kan gjøre det vanskeligere å oppnå orgasme, forteller hun.

Alkoholen påvirker ikke bare de fysiologiske responsene. Konsekvenstenking reduseres når man drikker alkohol, og det blir vanskeligere å lese kroppsspråket til hverandre.

– Det at begge er enig i at man skal ha sex, hvilke stillinger man skal ha og hva slags type sex man skal ha blir vanskeligere å vurdere i påvirket tilstand. Dessverre kan det ofte føre til at grenser blir oversteget.

«Sober dating» er trendy, men hva med sex edru?

De siste årene har begreper «sober dating» kommet på banen. Trenden handler om å droppe alkohol på date, fordi mange har sett seg lei på å måtte drikke seg til mot for å håndtere en ubehagelig situasjon.

Og trenden ser ut til å ha fått rotfeste i den norske datingkulturen. En ny undersøkelse viser at så mange som 66 prosent mener at det ikke er en forventning om å drikke alkohol på date.

Det er spennende (og skummelt) med alt som er nytt, men en absolutt forutsetning for å lykkes er at man gir det nye en sjanse. Husk at det er lov å bryte med normen som sier: Alkohol + Sex = Sant

Her er sexologens seks grunner til å kutte alkoholinntaket før sex

Relaterte saker