Råd til deg som ønsker å kutte ned på alkoholen

Får du i deg litt mye alkohol? Da er du nok ikke alene. Vi har samlet noen tips til alle som kunne tenke seg å kutte litt ned på alkoholforbruket.

Illustrasjon av et tomt vinglass for å kutte ned på alkoholen

Alkohol er ikke et sjeldent syn i festlige lag, det er heller ikke uvanlig med litt påfyll i glasset til middag eller til filmkvelden, både til hverdag og helg.

Å drikke alkohol iblant innebærer stort sett liten risiko for friske personer. Det er allikevel viktig å ha med seg at alkohol ofte forbindes med ulike helseskader, og graden av risiko øker i takt med mengde og frekvens – selv om det er store individuelle forskjeller.

Å drikke mindre alkohol fører med seg en rekke fordeler for hodet og kropp, både fysisk og psykisk. Ikke minst også for lommeboka.

Tips og råd til å kutte ned på alkoholen

Det å finne frem til gode drikkevaner er ikke lett, her får du noen gode tips på veien:

Når du først er i en situasjon der det tilbys drikke og alkohol, så kan disse 8 tipsene være fine å støtte seg til om du ønsker å unngå for høy promille:

Og du, det finnes en rekke herlige alkoholfrie alternativer om du har behov for noe godt å drikke som ikke inneholder alkohol – sjekk ut disse herlige forslagene:

Usikker på egne alkoholvaner?

For mange kan det være vanskelig å se på egne drikkevaner med et kritisk blikk, ofte har man kanskje tendens til å rettferdiggjøre drikkingen sin mer enn hva som er godt for helsen.

Er du usikker på egne alkoholvaner og lurer på om du drikker for mye? Med «Drikkestatus» får du en pekepinn på hvordan du ligger an.

Til deg som trenger hjelp med å få kontroll på drikkingen

Føler du at drikkingen har gått over styr, at du litt for ofte føler behov for å påfyll av alkohol? Da kan det være lurt å oppsøke hjelp. Ikke vær redd, det er mye god hjelp å få:

Relaterte saker