Trenger du noen å snakke med? Her kan du få hjelp!

Her er en oversikt over telefon- og chattetjenester som holder åpent for deg som trenger noen å snakke med om rus og psykisk helse.

To kvinner som trøster og holder rundt hverandre.

Til deg som har det vanskelig

Synes du hverdagen er vanskelig å håndtere? Eller trenger noen gode råd om foreldrerollen? Det finnes flere tilbud til deg.

 • Mental Helse Hjelpetelefonen: 116 123

  Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. De har også en chat på sidetmedord.no.

 • Kirkens SOS

  Kirkens SOS er et tilbud der barn, ungdom og voksne ta kontakt for å snakke med noen enten på telefon, på melding eller chat. Her kan man ta kontakt på telefon 22 400 040 hele døgnet. SOS-chat er åpent alle dager mellom 18.30-22.30 og det er helt anonymt.

 • Foreldresupport

  Foreldresupport er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Den drives av Mental Helse, og telefonnummeret er 116 123 (tast 2).

 • Vold- og overgrepslinjen: 116 006

  VO-linjen er en døgnåpen hjelpelinje for deg som opplever vold i nære relasjoner eller er bekymret for noen du kjenner. Tjenesten er anonym.

 • Anonyme Alkoholikere (AA)

  Anonyme Alkoholikere er et fellesskap av kvinner og menn som deler sin erfaring, styrke og håp med hverandre for at de kan løse sitt felles problem og hjelpe andre å friskne til fra alkoholisme. Kontakttelefonen 911 77 770 er bemannet alle dager fra 18.00-22.00 og alle hverdager fra 11.00-15.00.

 • Rådgivningstelefon for pårørende

  Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse og rus tilbyr rådgivning om pårørendes rettigheter og behov, og om hjelpeapparatet. Du kan ringe 22 49 19 22 på mandag – fredag kl. 10.00-15.00, og på tirsdager kl.  11.00-19.00.

Til deg som er ung

Om du sliter med vonde tanker eller har det vanskelig hjemme, er det viktig at du snakker med noen du stoler på. Det er mange andre voksne som sitter klare til å hjelpe deg.

Vi har samlet noen av de du kan ringe, melde eller chatte med her:

 • Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111

  Alarmtelefonen for barn og unge er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Du kan også ringe hvis du er barn eller voksen og bekymret for noen du kjenner. Telefonnummeret er 116 111 og linjene er åpne hele døgnet hele året. På 116111.no kan du også chatte, sende sms eller e-post.

 • BaRsnakk

  BaRsnakk er et chattetilbud til deg med foreldre, eller andre nær deg, som har eller har hatt et rusproblem. Chatten er åpen fra mandag til fredag fra 17.00-20.00 og du kan skrive anonymt om det som opptar deg. Tilbudet drives av frivillige i organisasjonen Barn av rusmisbrukere.

 • Blå Kors Kompasset

  Blå Kors Kompasset tilbyr gratis terapi, råd og veiledning til deg mellom 14-35 år som har vokst opp i et hjem med alkohol eller andre rusproblemer. Du trenger ikke henvisning for å få hjelp, og du kan få terapi på nett.

 • Kors på halsen

  Kors på halsen er et tilbud til deg under 18 år, bemannet av frivillige voksne fra Røde Kors. Du kan velge om du vil ringe, chatte, eller sende mail. Telefonen 800 333 21 er åpen fra mandag til fredag mellom 14.00-22.00. Du kan også snakke med andre på din alder på forumet.

 • SnakkOmPsyken.no

  SnakkOmPsyken.no er Blå Kors sin chattetjeneste for deg mellom 9-19 år. Her kan du chatte om vanskelige tanker og følelser. Åpningstidene er søndag-torsdag fra 17.00-21.00.

 • UngPrat.no

  UngPrat.no er en samtaletjeneste til barn og unge mellom 13-24 år som trenger noen å prate med. Ungprat.no er åpent søndag til fredag 08.00-21.00.

Til deg som er bekymret for et barn

Det kan være vanskelig å vite hva man kan gjøre hvis man ser et barn som sliter. Her er en oversikt over hvor du kan henvende deg for å få råd og veiledning:

Relaterte saker