8 råd for å begrense promillen

Noen ganger kan det bli for mye alkohol. Her har vi samlet noen tips og triks som kan være til hjelp hvis du vil unngå å få for høy promille.

Mann som ligger på magen i sengen og sover. En stripe med solskinn treffer sengen.

Hvis du har fått høyere promille enn du hadde tenkt, så er det dessverre ingenting du kan gjøre for å få promillen raskere ned. Drukket er drukket. Leveren din gjør nedbrytningsjobben i sitt eget tempo.

Vil du unngå å bli så full neste gang, finnes det noen triks på veien for å unngå en promillesmell. Vi har samlet åtte tips her:

1. Ikke drikk på tom mage

Spiser du før og underveis, så har du litt mer kontroll over promillen din. Du får en slakere promillestigning hvis du passer på å ikke drikke på tom mage.

2. Drikk også alkoholfritt

Dersom du husker å drikke alkoholfritt også i starten av kvelden blir festen bedre, og du får en hyggeligere dagen-derpå. Et triks er å drikke et glass vann før hvert glass med alkohol.

3. Dropp lange, fuktige vorspiel

Det blir som regel nok av drikke utover kvelden likevel. Lange vorspiel kan føre til at man ankommer utestedet med for høy promille.

4. Ta vare på hverandre

Gode venner forteller hverandre på en hyggelig måte når man bør roe ned tempoet på drikkingen.

5. Sjekk hva som er i flaska di

Jo høyere vol. % på etiketten, jo mer alkohol er det i flaska eller glasset. Du får høyere promille jo mer du drikker og jo sterkere saker det er. Derfor er det lurt å velge drikke med lav vol. %.

6. Shots og bånnski overrasker

Drikker du raskt, blir du plutselig overrasket av mye høyere promille enn du hadde tenkt. Det tar litt tid fra man har drukket til all alkoholen er tatt opp i kroppen, så her gjelder det å absolutt ikke være for kjapp.

7. Det er ingen skam å snu

Gå hjem mens kvelden er på topp og før du er blitt for sliten.

8. En alkoholfri opplevelse?

Synes du det har vært litt mye alkohol i det siste, er det lurt å velge alkoholfritt. Er du skråsikker på at det ikke kan bli det samme, så er jo det verste som skjer at du kanskje får en positiv overraskelse. Det finnes mange gode og kule muligheter, sjekk for eksempel ut glamorøse moctails eller gå for alkoholfritt hipsterøl.

Relaterte saker