Hvor mange glass tåler barnet ditt?

«God stemning» betyr ikke alltid det samme for barn og voksne. Hvis man drikker alkohol kan det være vanskelig å bedømme når det går fra trivelig til utrivelig for barna.

Kampanjen Hvor mange glass tåler barnet ditt? oppfordre voksne til å tenke  gjennom sitt alkoholbruk rundt barn og unge.

Målsetningen er å få voksne til å bruke alkovett rundt denne sårbare gruppen.

I forbindelse med ferier øker alkoholkonsumet betraktelig. Dette innebærer at mange barn og unge vil oppleve perioder som er preget av at de voksne drikker.

Barn er totalt avhengige av de voksne rundt seg og liker best når foreldrene oppfører seg som de pleier. Derfor kan det være skremmende når de som står dem nærmest plutselig endrer oppførsel. I motsetning til oss voksne kan ikke barna velge å forlate festen.

Vi retter ingen pekefinger, men ønsker å sette søkelys på barnas perspektiv i sammenhenger der det drikkes alkohol.

Bak kampanjen Hvor mange glass tåler barnet ditt? står Av-og-til og 19 andre organisasjoner som på ulike måter jobber med barn og oppvekst. Disse organisasjonene er: DNT – Edru Livsstil, Blå Kors, AEF (Arbeiderbevegelsens rus- og sosialpolitiske forbund), Barn av rusmisbrukere (BAR), Frelsesarmeen, IOGT Norge, Norsk barnelegeforening, Norges KFUK-KFUM, Familieklubbene i Norge, Junior- og barneorganisasjonen Juba, Utdanningsforbundet, Den norske kirke, Ja, det nytter, Den Ene, Røde Kors, Voksne for Barn, Rusfri Oppvekst, Blå Kors-tiltaket Jeg ser, Actis – Rusfeltets Samarbeidsorgan og Norsk Sykepleierforbund.