Er du redd et barn har foreldre som drikker for mye? Her er fem råd!

Nesten 1 av 10 barn opplever at mamma eller pappa drikker for mye alkohol. Mange av disse forteller det ikke til noen. Slik går du frem om du er utrolig for et barn.

Gutt ser litt lei seg ut og har en voksen arm på hånda

Barn trenger voksne som ser dem, og nettopp du kan være en slik voksen for et barn som trenger det. Men hvordan kan man hjelpe et barn som sliter? 

Ved å stille konkrete spørsmål om barnets hverdag og situasjon kan gjøre at barnet føler seg sett og ivaretatt, og gjøre det lettere for å åpne seg. Du kan for eksempel ta i bruk verktøyet 11 inngangsspørsmål til barn om rus, utviklet av Barn av Rusmisbrukere og KORUS Sør. Her får du flere gode spørsmål du kan stille barnet, som du kan bruke sammen med rådene under. Det viktigste når du er urolig for et barn, er at du tar magefølelsen din på alvor.

Alarmtelefonen

Ikke nøl med å ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge om du trenger noen å lufte tankene med. Her kan du anonymt lufte dine tanker, og få tips og råd om situasjonen. Alarmtelefonen når du ved å ringe 116 111 eller +47 954 11 755 fra utlandet. 

Kilder 

 

Relaterte saker