Skal du gjennomføre hvit januar?

Da er du ikke alene. Og fordelene er mange!

Kalender

Hvit januar er et populært fenomen hvor man forsøker å holde seg borte fra alkohol i en hel måned i januar, i tråd med NoLo-trenden (No or Low alcohol). Faktisk svarer 1 av 4 nordmenn at de har vurdert å ta en hvit måned – og blant unge voksne svarer hele 2 av 4 det samme.  

Mange gode grunner

Å kutte ut eller redusere alkoholinntaket gjør godt for helsen – og hvert glass du kutter har effekt. Har du tenkt å kutte ut alkohol helt eller delvis i januar? Her er syv gode grunner til hvorfor du bør prøve nettopp det. Og her er 10 fordeler ved å drikke mindre!

En hvit måned er ikke bare et spennende prosjekt hvor man lærer mer om seg selv. Det har også en rekke positive helseeffekter på kort og lang sikt. 

  Klarer jeg gjennomføre hvit januar?

  Hvor lett eller vanskelig det er å gjennomføre hvit januar, eller å redusere alkoholinntaket sitt – vil variere fra person til person. For noen vil det kanskje være lettere å kutte helt, og for andre vil det ha vel så stor verdi å redusere fremfor å kutte helt.  

  Skal du prøve deg på hvit januar?

  Dette har andre svart

  77%

  Ja, selvsagt!

  10%

  Nei, ikke i år!

  13%

  Kanskje det!

  Her er seks råd til deg som ønsker å gjennomføre hvit januar:

  Fordelene ved å forsøke hvit januar er med andre ord mange, og hvert glass du kutter gjør godt for kropp og sinn. Hva er det verste som kan skje? Lykke til!  

  Relaterte saker