Øyunn og Knut Peder prøver hvit januar

For å inspirere og motivere skal Tiktok profilene Øyunn Krogh (@oyunnkrogh) og Knut Peder (@knutpeder) prøve seg på hvit januar. De skal avstå fra alkohol en måned og dokumentere erfaringene på sine profiler.

Øyunn og Knut Peder tester hvit januar hovedbilde med banner

I januar skal Av-og-til følge Øyunn og Knut Peder når de begir seg ut på et for dem nytt prosjekt: En hel måned uten å røre alkohol. Dette kaller vi hvit måned, og gjør man det på nyåret kaller vi det hvit januar. 1 av 4 nordmenn sier de har vurdert å ta en hvit måned – og blant unge voksne svarer hele 2 av 4 det samme. Når Øyunn og Knut Peder dokumenterer det hele på Tiktok kommer vi tett på deres personlige erfaringer underveis. Kanskje hvit måned er noe for deg også? Følg det hele på Av-og-til sin Tiktok-konto, samt på kontoene til Øyunn og Knut Peder.

Knut Peder, hva er din motivasjon for å gjennomføre hvit januar?

Hvit måned er noe jeg har hatt lyst til å gjøre stund. Jeg er usikker på om det er et resultat av mye fest, eller at jeg rett og slett bare blir eldre, men tanken om hvit måned har likevel vært der. Derfor var svaret lett ja når Av-og-til spurte om jeg ville være med på hvit januar. Jeg er motivert for en utfordring, og jeg liker ikke å tape. Kanskje får jeg bedre helse av det også? Tror det blir en vinn vinn situasjon uansett.

Hva tror du kommer til å bli den største utfordringen med å prøve å gjennomføre hvit januar?

Jeg er en veldig sosial person, og er aldri for beskjeden til å ta en fest. Jeg liker å ha det gøy med venner, og dette skjer som oftest på fest. Jeg tror ikke den største utfordringen er det å gjennomføre hvit januar, men det å grue seg til å kanskje gå glipp av noe, eller kanskje jeg ikke har det like gøy. Jeg har likevel et mål om å motbevise disse tankene, og å gjennomføre med glans sammen med Øyunn. Jeg tror ikke hun gir seg med det første.

Øyunn og Knut Peder tester hvit januar

Øyunn, hvorfor hvit måned?

Jeg har lyst til å gjennomføre en hvit måned for å sjekke meg selv. Alkohol er blitt en så naturlig del av livet mitt, at jeg opplever det vanskelig for meg å tenke hvor stor plass den faktisk har fått, og hvor ofte jeg tar det å drikke som en selvfølgelighet. Så å kutte det helt ut en måned håper jeg vil gi meg et mer bevisst forhold til dette.

Hva tror du kommer til å bli den største utfordringen med å prøve å gjennomføre hvit januar?

Jeg tror den største utfordringen blir å stå imot å bare ta en pils, hvis jeg er ute på bar med venner. Eller kanskje utfordringen blir å da ikke bare bli hjemme istedenfor, men møte opp uten å drikke. Ellers så tror jeg at litt krevende sosiale situasjoner, som minglingen med fjernt bekjentskap kan bli noe utfordrende å komme seg gjennom uten «støtte-pilsen» i hånda.

Relaterte saker