Kasper Kvello: –Treningsglede er viktigere enn det du ser i speilet

– Jeg tror søvn er det folk har mest i blindsonen. Man tenker gjerne på trening og kosthold, men glemmer søvn. Det er ekstremt viktig for trening og livet. Det forebygger skader og sykdom, og øker fysisk og kognitivt prestasjon. Folk er ikke gode nok til å ta på alvor det å prioritere søvn. Og jeg tror mange ikke vet hvor dårlig alkohol er for søvnen.

At 27-åringen skulle bli treningsinfluenser var ikke meningen. Karrieren på TikTok begynte i utgangspunktet med at treningssenteret han jobbet for mente det kunne være lurt å ha en online profil, slik at andre kunne vite litt hvem han var. Han prøvde seg frem, og kort tid etter ballet det på seg.

– Det var aldri planen at jeg skulle leve av det. Det skjedde bare.

– Gruer seg før hver trening

I dag har han over 150 000 følgere som engasjerer seg i tips og triks han deler for å gjøre trening morsommere og lettere for folk.

– Ikke alle synes at trening er så utrolig gøy. Som faren min, det er det verste han vet i livet – og han gruer seg før hver trening. Da er det utrolig viktig å finne en treningsform man trives med, og noe man kan drive med over tid – heller enn et knallhardt regime som knapt varer en uke.

Som influenser har han også tatt et tydelig standpunkt når det kommer til kroppsfokus og trening. Han mener overdreven vekt på kropp og utseende fremfor helse, er med å ødelegge for treningsglede. Heller enn six pack og overfladiske speilbilder, er han opptatt av å hjelpe folk med å komme i bedre form og få bedre helse. Det handler om balanse.

– Jeg er veldig imot det voldsomme kroppsfokuset som finnes i treningsbransjen. Målet mitt er å spre informasjon og engasjement rundt helse, treningsglede og prestasjon – heller enn hva man ser i speilet.

Satset alt på fotballkarrieren

Dagene går ganske likt for seg, og det samme gjør treningshverdagen. Syv økter i uken, hvor fire økter er ren styrke, en dag er utholdenhet og en dag skadeforebyggende. Og en padel med gutta.

– Men jeg passer på å alltid legge inn en pausedag, og jeg passer også på å ha noen uker i året hvor jeg ikke har rutiner – og legger fra meg alt. Det er bra for hodet mitt å ha en liten pause, og ikke måtte stå opp halv syv hver morgen.

Frem til fylte 25 satset Kasper Kvello alt på fotballkarrieren, og han nådde drømmen om å få betalt som fotballspiller i 2022. Som aktiv fotballspiller i de høyere divisjonene endte det ofte med at han valgte bort fest og alkohol til fordel for prestasjon i idretten, selv om han kunne ta seg en god fest når anledningen bød seg.

– Jeg tok alltid hensyn til fotballen, selv om det kunne være gøy med en fest i ny og ne. Etter hvert ble det mer og mer fotball, og mindre og mindre alkohol og fest.

@styrketreneren Svarer @Lydia Vaggelyr @_Jacobine #treningsnorge ♬ Funk It Up – John Etkin-Bell

– Prioriterer drikkeanledninger

Også i dag har han et bevisst forhold til om han skal drikke alkohol.

– Det gir meg ikke så mye lenger å bli full, og det er sykt mange andre ting jeg heller vil enn å bli full på byen. Og man føler seg jo ikke så bra dagen etter – i tillegg til at det ikke er så bra for treningen.

Derfor velger han sine anledninger med omhu.

– Ved noen anledninger er det veldig ålreit, som vin med dama om sommeren i Syden eller på nyttårsaften. Jeg prioriterer de anledningene hvor jeg synes det passer seg. Og når jeg først drikker, er jeg veldig bevisst på mengde – og å drikke vann mellom, og å spise først.

Han mener ikke folk som trener bør har dårlig samvittighet for å ta seg en fest – det handler om balanse.

På spørsmål om hva som gir best følelse av lykkepromille på en skikkelig god fest, eller en treningsperiode hvor man merker stor fremgang, er han ikke i tvil.

– Det er nok treningen! Samtidig er ett av de beste minnene i livet mitt fra første sydentur med dama i 2018. Vi så fotball-VM ute på en rooftop bar, og delte en flaske vin mens vi så på Danmark mot Kroatia i kvartfinalen. Det var ikke fyll, men en helt nydelig kveld.

Selv om han har landet på beina både i kjærlighetslivet og i jobblivet, har hele Norges «Styrketreneren» ingen planer om å legge seg på latsiden.

– Jeg trives veldig godt i hverdagen jeg har nå, og er veldig stolt av hva jeg har klart å skape! Målet fremover er å fortsette som jeg gjør nå, men kanskje kneppe det opp et hakk eller to. Gjøre større prosjekter på sosiale medier, og kanskje kommentere Champions League-kamper og eliteserien i større grad.

Relaterte saker