Stian og Rachels erfaringer med hvit måned

I 2021 gjennomførte Stian og Rachel hvit måned i januar. Skal du prøve deg i år? Få deres beste tips her!

Rachel

1 av 4 nordmenn har vurdert å gjennomføre hvit måned. Interessen er desidert størst blant de yngste i befolkningen. Hele 46 prosent i aldersgruppa 18-29 sier de har vurdert å ta en slik pause.

Den første måneden av 2021 forsøkte studentene Stian og Rachel seg på hvit januar. Vi har tatt en prat med dem for å høre hvordan de ser tilbake på prosjektet, et år senere.

Merket du noen forskjeller på kroppen/hodet gjennom måneden?

– Jeg ble etter hvert i bedre fysisk form siden jeg istedenfor å ligge hjemme fyllesyk, var ute og beveget meg. Jeg får også veldig fylleangst, og det å slippe den fylleangsten var befriende.

Hva var det vanskeligste med å ha hvit måned?

– Det aller vanskeligste var å ikke drikke når andre drakk. Selv om det ikke var noe drikkepress for min del, så ville jo jeg også være med på festen.

Hva var det beste?

– Generelt følte jeg at jeg hadde mye mer kapasitet til å få gjort ting jeg trengte å gjøre, og jeg ble mer kreativ til å fylle tiden med aktiviteter jeg vanligvis ikke ville gjort.

Hva er ditt beste tips til dem som skal ha hvit januar i år?

– Lag avtaler med andre – og deg selv – som innebærer at du ikke kan drikke eller være fyllesyk. Prøv nye ting. Og til sist ikke være for hard mot deg selv.Sjekk ut hva Rachel lærte av hvit januar

Stians erfaringer med hvit januar

Hvorfor hadde du lyst til å gjennomføre hvit måned?

– I utgangspunktet var det fordi jeg ble tilsendt en annonse som så etter deltakere til «hvit januar» og tenkte det høres både sunt og fornuftig ut. Jeg drakk veldig mye og ville sette den hypotetiske avhengigheten min på prøve.

Hvordan var det å ha hvit måned?

– Det var veldig deilig å kunne kjenne på at det gikk overraskende fint. Jeg tok meg mer tid til andre ting som musikk og studier.

Møtte du på noen utfordringer underveis? Hvilke?

– Egentlig ikke. Det var lockdown så det var nærmest null fristelser.

Merket du noen forskjeller på kroppen/hodet gjennom måneden?

– Ja, jeg følte meg kognitivt mye mer til stede og jeg følte meg sunnere. Det hjalp veldig å kjenne på mestringsfølelsen.Se hva Stian oppdaget etter en måned uten alkohol

Relaterte saker