– Ofte trenger vi ikke mer enn ett glass på deling

– Skal man bære barn i trapper, brygger og båt er det viktig å være sharp, sier artisten Margaret Berger. Les hennes tips til en skikkelig god alkoholfri sommerdrink her!

Margaret Berger (innfelt) foran et bilde av en sommerfest.
1. Hva er dine planer i sommer med barna?– I sommer skal vår lille familie på tre være på båt- og biltur i Norge og i Danmark.2. Hva er ditt beste barndomsminne fra sommerferien?– Når det kom monsunregn på Østlandet så fikk jeg og en kompis lov til å ta på oss gymklær å springe ut i regnet. Målet var å bli så våt som mulig, bade i søledammer, hyle og rope. Det var den deiligste, gale frihetsfølelsen og ingen kunne stoppe oss. Jeg følte meg som en uovervinnelig kriger. Vi gjorde dette hver sommer vi hadde muligheten. Den følelsen av å komme inn, ta en varm dusj og bli pakket inn i håndklær og pysj var også helt fantastisk etterpå.

3. Hvordan drikker du selv alkohol i ferien rundt barn?

– Jeg liker best å ta et glass vin til lunsj og vi har skjønt at vi ofte ikke trenger mer enn et på deling. Det er godt å bare få smaken uten å få en brisen følelse når vi har et barn vi fortsatt bærer i trapper og på brygger og i båt. Viktig å være helt sharp. Ellers har jeg en max-grense på 2 glass vin eller 2 øl på en dag. Og de tas gjerne ikke etter hverandre. 1 til lunsj og 1 til middag eller til kveldsfilmen. Synes egentlig det er litt luksus å kunne drikke noe som helst etter 9 mnd avholdenhet.

4. Tips til en god alkoholfri drink?

– Har en favoritt som er hjemmelaget iste med kullsyre. Lag grønn te, og bland det med farris, isbiter og lime. Utrolig friskt. Litt mynte i denne er helt magisk.

Relaterte saker