Slik gjør du sommerfesten mer barnevennlig

For mange voksne er alkohol en del av feriekosen og feststemningen. Med disse rådene blir sommerfesten enda hyggeligere for store og små.

Fire hender som skåler med hvert sitt glass med fristende fruktdrinker.

Foto: Armando Oliveira / iStock

Endelig er sommeren her! Hva er vel bedre enn å samle venner og familie til et hyggelig lag?

På sommeren tilbringer vi mer tid med egne og andres barn. Det er også tiden på året nordmenn kjøper mest alkohol. Da er det verdt å minne om at blir det for mye av det gode, kan det gå utover barna. Ta med deg disse rådene, så blir sommerfesten hyggeligere for alle sammen.

1. Legg like mye omtanke i innkjøp av alkoholfritt som av alkoholholdige drikkevarer

Det er lenge siden det eneste alternativet til alkohol var Farris eller Mozell. Nå finnes det i tillegg et stort utvalg av andre drikker som passer til fest – ulike typer alkoholfri øl, friske bobler, eller spennende og uventede kombinasjoner fra planteriket. Vinmonopolet melder jevnlig om økende salg av alkoholfritt, så dette er en trend i tiden!

2. Test en spennende mocktail

Et raskt søk på Internett viser at det finnes en hel verden av ulike oppskrifter dere kan teste. Det finnes varianter av kjente drinker, samt en lang rekke nyvinninger. Her kan barna også være med på å lage og smake!

3. Drikk maks to glass med alkohol

Når vi i Av-og-til spør barna, svarer de aller fleste at de synes at de voksne skal drikke null, ett eller maks to glass med alkohol. Det mener vi er en god pekepinn. Visste du også at noen vinkjennere anbefaler å begrense seg til et par glass av smaksgrunner?

4. Sett frem alkoholfritt

Timene flyr, og kanskje festen er i ferd med å bli litt høylytt? Et tips for å dempe drikkingen uten å sabotere stemningen er å sette på en kanne kaffe eller fylle glassene med vann. Etter et gitt tidspunkt kan du også velge å kun sette frem alkoholfritt, og du trenger ikke å snakke så høyt om det hvis du ikke vil.

Med disse rådene ønsker vi små og store en riktig god sommer!

Relaterte saker