Takk til deg som dropper alkoholen på cup

Fotballen gir oss barndomsminner som varer livet ut, særlig på cup om sommeren. Derfor må de voksne ta ansvar for å legge til rette for trygghet og glede for alle barna på laget.

Fire barn i i ulike fotballdrakter med gule overtrekksvester som holder rundt hverandre vendt mot kamera foran en innbytterbenk

Idretten har gitt oss barndomsminner: Lukten av det friske gresset og den svette garderoben. Den første gangen du ble takla så hardt at du fikk frispark.  Og spenningen i kroppen på cup da laget lå i gymsalen og prata til langt på natt.

Men for noen er det tydeligste minnet fra cuppen han fulle pappaen. Han som lo veldig mye, og snakket altfor høyt – lenge etter leggetid.

En tillitserklæring

Hvert år reiser tusenvis av barn på tur med idrettsklubben sin. Det er en stor tillitserklæring fra foreldrene.  Derfor må de voksne som er med på cup ta ansvar.

For hvem skal kjøre til legevakten når Amir brekker foten, dersom alle har tatt seg et glass eller to? For uforutsette hendelser skjer ikke bare under kamp.

Og hvordan skal Stine overleve skammen når moren flørter åpenlyst med trenern? For hun blir jo alltid så glad i alle etter litt for mange glass.

Og hvem skal trøste Petter når han hører den tredje ølboksen blir åpnet. For ja, han teller, og kroppen hans fryser til hver gang han hører «tsssssjj».

Barnefotballen bør være alkoholfri, også på cup – på kvelden; Takk til deg som dropper alkoholen på cup.

Relaterte saker