Lervig satser alkoholfritt: – Kvalitet fremfor kvantitet

I Stavanger-baserte Lervig oppfordrer de ikke til å gjennomføre hvit måned. De anbefaler heller å drikke litt av begge deler, med og uten alkohol, hele året.

– Sånn gjør jeg det selv. Jeg tar en vanlig øl, og deretter en alkoholfri, sier Anders Heide Kleinstrup.

Han er daglig leder i Lervig, som har satset på alkoholfritt øl. De har høstet ros for serien sin «No Worries», og i jula tok interessen for juleølet deres «Driving home for christmas» dem på senga – med utsolgte hyller allerede i november.

Skal ikke tape noe

Lervig-sjefen i pent tøy sitter på paller med øl i bryggeriet, og man se en gaffeltruck i bakgrunnen som kjører paller.

Når begynte deres satsning på alkoholfritt øl?

– Da muligheten til å faktisk gjære ølet på vanlig vis kom på markedet. Det gjør at vi kan

bevare den ekte øl-smaken, noe som er helt nødvendig for oss. Vi produserer bare produkter vi selv liker å drikke. Det skal smake øl, og være et godt alternativ – man skal ikke føler at man taper noe på smaken når man drikker alkoholfritt!

Har du vurdert å prøve hvit januar?

Dette har andre svart

62%

Ja

38%

Nei

– Et godt valg

Kleinstrup forteller at målet med de alkoholfrie alternativene har vært å nå ut til nye målgrupper, og samtidig tilby et godt valg til de som skal tilbake på jobb etter lunsjen, har bilen med eller bare ikke har lyst til å drikke alkohol.

Om du må velge én favoritt blant deres egne?

– Det tror jeg må være den nye versjonen “No Worries Pineapple”. Men det kommer nok snart en ny favoritt!

– Slipper importert vann fra Italia

Hva tror dere er årsaken til at flere og flere velger alkoholfritt?

– Folk blir stadig mer bevisst på egen helse, og når det plutselig finnes bra alternativer, omfavner konsumentene det. De ser gjerne at de slipper å velge mellom brus med/uten sukker, eller importert vann fra Italia i returglassflaske.

Lervig-sjefen står foran to øl-tønner, iført en svart polotrøye. Han smiler, med armene i kors.

Så, ikke hvit januar?

– Det er bra med fokus på helse og et sunt forhold til alkohol. Men når det kommer til hvit januar praktiserer vi det nok ikke på den måten selv, med å slutte å drikke «det riktige øl» en hel måned. Men vi fokuserer på å drikke litt av begge deler, med og uten alkohol, hele året. Drikk variert, og hold fokus på kvalitet – ikke kvantitet, oppfordrer Lervig-sjefen.

Relaterte saker