Fortell oss din historie

Har du en historie å fortelle om eldre familiemedlemmers alkoholbruk?

Vi i Av-og-til jobber for at både unge og eldre skal utvise godt alkovett.

Eldre i dag drikker både oftere og mer enn før. De eldre skal selvsagt kunne kose seg og nyte livet,  men noen ganger går dessverre alkoholbruken utover både dem selv og familien rundt.

Vi vet at mange har egne erfaringer knyttet til dette, og vi vil gjerne høre fra deg.

Har du opplevd at besteforeldre har drukket for mye foran barnebarna? Er du kanskje bekymret for at din mor eller far som har kommet opp i årene drikker for ofte? Send inn en beskrivelse av hva som skjedde og hvordan det opplevdes for deg.

Vi ønsker å dele noen av historiene (anonymisert) i arbeidet vårt, slik at vi kan formidle kunnskap om et tema vi vet opptar mange. Navnet ditt vil aldri bli offentliggjort.

Dine erfaringer kan hjelpe oss til å få en økt åpenhet og kanskje bryte noen tabuer knyttet til alkohol og eldre.

Opps, fant ikke skjemaet.

Hvis du synes at dette er vanskelig å skrive om, at dette er noe som preger livet ditt på en negativ måte, kan det være fint å be om hjelp fra noen som har kompetanse til det. Noen av de vi samarbeider med tilbyr hjelp til barn og voksne som har opplevd eller opplever alkohol- eller annen rusmisbruk i familien. Ta en titt på tilbudene til Organisasjonen Barn av rusmisbrukere (bl.a. anonym chat), Kompasset og Rustelefonen