Dette er alkoholtrenden NoLo

Stadig flere henger seg på NoLo-trenden, som handler om å drikke ingen alkohol i (No) eller alkohol med lav alkoholprosent (Low).

Vinmonopol landet rundt rapporterer om økt salg av drikkevarer med lav alkoholprosent og alkoholfri drikke. Salget av alkoholfritt drikke økte med 23 prosent fra 2020 til 2021.

Hvorfor drikker vi alkoholfritt?

I samfunnet er det et stadig økende helsefokus. Vi trener oftere, spiser mindre kjøtt og mer grønnsaker. Å kutte ned på alkoholinntaket er del av dette bildet.

Alkohol inneholder nemlig ganske mange kalorier, faktisk nesten like mange kalorier per gram alkohol som det er per gram fett, og nesten dobbelt så mye som i sukker. Og i motsetning til den kaloririke burgeren inneholder alkohol kun «tomme kalorier» – altså kalorier som ikke gir deg andre byggesteiner som kan komme til nytte i kroppen og cellene utover energi.

Trenden om å kutte ned på alkoholinntaket er særlig til stede blant de yngsteDe tar skole seriøst, trener fast, spiser sunt og jobber frivillig for gode saker. De er altså travelt opptatt med mye annet!

Dagens ungdom opplever også å vokse opp i en sosial verden der fylleflauser blir fanget på kamera og lagt ut på internett. For noen er det da ikke like fristende å drikke mye alkohol. Ved å drikke alkohol med lav prosent eller droppe alkohol helt, beholder de kontrollen, og får en god og produktiv dag derpå. I tillegg slipper man jo den bankende hodepinen.

Stadig bedre utvalg

De siste årene har Vinmonopolet registrert et skifte fra brennevin og andre alkoholtyper med høy alkoholprosent til drikkevaretyper med lavere alkoholprosent, som øl, vin og sider. Det har også skjedd mye med utvalget av helt alkoholfrie drikkevarer. Der det før kun var et par sorter alkoholfri øl i butikkene, tar stadig flere dagligvarebutikker inn et bredere utvalg. Nå finnes det ikke lenger bare Munkholm, men også alkoholfri hveteøl og IPA, samt andre tilbydere.

Salget av alkoholfri musserende øker stadig, og i tillegg snakker flere og flere om at fruktmost passer fint til mat.

Det aller nyeste er nå at det også kommer alkoholfri sprit, en alkoholfri gin-etterlikning, som gjør at også drinkelskeren kan kutte ned på unødvendige kalorier og unødvendig helseskade.

Om du vil være helt om natten og helt neste morgen, kan det være en god idé å kutte ned på hvor mye alkohol du drikker. Med en lavere promille vil dagen derpå være langt enklere. I tillegg er du jo en trendsetter.

Relaterte saker