Samarbeid for tryggere breddefotball

Norges Fotballforbund (NFF) har inngått en samarbeidsavtale med Av-og-til for å fremme alkoholfrie klubbmiljøer i breddefotballen.

Ragnhild og Rasmus står på tribunen på ullevåll stadion og smiler til kamera.

Norges fotballforbund (NFF) har inngått en samarbeidsavtale med Av-og-til for å tydeliggjøre grensene for bruk av alkohol i idrettssammenheng. Sammen skal NFF og Av-og-til jobbe for at fotballklubber oppretter retningslinjer for alkohol, for å sikre at barn og unge har en trygg fotballarena.

-Vi i Norges Fotballforbund jobber for å sikre gode og trygge klubbmiljøer. Alkohol kan gjøre miljøet utrygt, og derfor er vi glade og stolte av samarbeidet med Av-og-til. Sammen skal vi hjelpe klubbene med å ta trygge valg til det beste for alle barn og unge i fotballen, forteller Rasmus Semmerud, fagansvarlig i NFF.

Rasmus og Ragnhild signerer kontrakten på Ullevåll.
SIGNERER: Rasmus Semmerud fra NFF og Ragnhild Kaski fra Av-og-til signerer kontrakten på Ullevaal Stadion.

Generalsekretær i Av-og-til, Ragnhild Kaski, forteller at det viktigste en fotballklubb kan gjøre for å forbygge problemene og utrygghetene alkohol fører med seg er å innføre tydelige retningslinjer.

I samarbeid med NFF vil Av-og-til nå ut til fotballklubber, lagledere og støttespillere over hele Norge med et klart budskap om at alkohol ikke har en plass i breddeidretten.

Norges fotballforbund er det største særidrettsforbundet i Norge. NFF er knytte til 1694 klubber. Fordelt på disse klubbene er det nesten 23 000 barne- og ungdomslag. Det er mange barn, og disse fortjener en trygg arena, uten alkohol.

-Av-og-til er stolte over å fortsette samarbeidet med NFF, som er en viktig aktør i idrettsbevegelsen. Sammen skal vi bidra til at det er trygt på både hjemme- og bortebane, sier Kaski.

Ønsker du retningslinjer for alkohol i din klubb? Klikk her for å lese mer om hvordan dere kan få det til.

I samarbeid medNorges fotballforbund

Relaterte saker