Livsstilsendringen

Tidligere proffbokser Ole Klemetsen slet med overvekt og var i dårlig form. Så bestemte han seg for å ta grep.

Ole Klemetsen som ung bokser. Foto: Nils Bjåland, Vg, NTB

Foto: Nils Bjåland / VG / NTB

– Jeg har jobbet knallhardt i ett år for å nå dit jeg er i dag.

For ett år siden fikk han med seg VG for å pushe seg til å komme i form. Da viste vekten 109 kilo, elendig form og risiko for store helseproblemer om han ikke tok tak i situasjonen. Det gjorde han, og i dag er fasiten etter VG-utfordringen klar.

– Jeg har klart å beholde og bygge mer muskelmasse, samtidig som jeg har gått ned 14 kilo. Kondisen har blitt bedre, livvidden og fettprosenten har blitt bedre – og helsen er generelt bedre, sier den tidligere proffbokseren, med bronse i EM og VM i 1991 som amatør – og 45 seire og seks tap som profesjonell bokser.

 

Ole Klemetsen. Foto: Marie von Krogh VG, NTB

Foto: Marie von Krogh / VG / NTB

Målene har han nådd gjennom å legge om kostholdet sitt og øke treningsmengden. Og et noe mer uvanlig valg: å kutte alkohol.

– Når ikke maks potensial uten

– Skulle jeg klare dette prosjektet måtte jeg gjøre det jeg visste funket – og jeg måtte gå «all in». Det innebar blant annet å kutte ned på alkoholen, sier Klemetsen.

Selv om han ikke er noen avholdsmann, og kan like en fest i ny og ne – forteller han at han har hatt et betydelig lavere inntak av alkohol sammenliknet med folk flest.

Ikke minst merket han som ungt boksetalent at alkohol og en boksekarriere ikke var forenlig.

– Da jeg var ung var ikke alkohol forenlig med å satse på boksning. Enkelt sagt kan du jo spørre hvor mange som gleder seg til å ta en joggetur dagen derpå? Alkohol er en dårlig kombinasjon når man skal nå et mål i idretten. Man når ikke maks potensial med alkohol.

Han er klar på at han aldri hadde vunnet alle titlene sine, om han ikke hadde vært bevisst på hva han puttet i seg av mat og drikke, deriblant alkohol.

Liker ikke konsekvensene

Før han begynte på den store livsstilsendringen var han ikke fremmed for å ta noen øl. Samtidig er han opptatt av å være bevisst på at alkoholen kan føre med seg ikke bare glede, dans og fest – men også utfordringer.

–  Selvsagt skal man kunne kose seg, men jeg har sett og kjenner til at det kan følge mye dårlig og negativt med alkoholen. Derfor har jeg stor respekt for hvilken skade alkohol kan gjøre, sier Ole.

På spørsmål om han har noen råd til andre som ønsker å bedre helsen sin, er han klar å at han har funnet noe som funker:

Relaterte saker