Lytt til vår podkast «Damer som drikker»

Når har du egentlig et alkoholproblem? Er spørsmålet som stilles i podkastserien “Damer som drikker”. Lytt til alle episodene her.

I «Damer som drikker» møter vi flere modige kvinner som forteller om sitt forhold til drikking. Hør historier fra de som har valgt å slutte – og de som fortsatt drikker.

Om podkasten 

Damer som drikker er laget av Ida Pallin hos Filt Oslo for Av-og-til. Med spesialkomponert musikk av Beglomeg. Podkastserien ble lansert høsten 2020.

Episode 1: Ingrid: Å stoppe i tide

Ingrid har forsøkt å lære seg å drikke med måte helt siden hun var 14 år. Nå er hun 29 og har ennå ikke lært det. Hør historien hennes her.

Episode 2: Maria: Om alkohol og kjærlighetslengsel.

Maria begynte å drikke seg til mots tidlig i tenårene, og i tjueårene var hun allerede alkoholiker. Hør historien hennes her.

Episode 3: Marte: Å drikke alene

Marte drakk fordi hun var ensom. Hun lovte seg selv å slutte å drikke når hun fikk sin egen familie. Hør historien hennes her.

Episode 4: Vilde: Om uro og brukne bein

Vilde festet masse i tjueårene, men hadde det ikke bra. Hun måtte lære å ta ansvar for seg selv. Hør historien hennes her:

 

Episode 5: Anna: Korona og kartongen

For Anna føltes koronahverdagen litt som en ferie, og hun pleier å drikke når hun har fri. Hør historien hennes her:

Episode 6: Maiken: Singel og rastløs

Rusen og frihetsfølelsen henger tett sammen for Maiken, som utvikler et destruktivt drikkemønster. Hør historien hennes her.

Episode 7: Matthildur: Alkoholiker og mamma

Å være fyllesyk på lekeplassen er det verste som finnes. Det vet Matthildur alt om. Hør historien hennes her.

Episode 8: Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik: Spesialepisode!

Komikerduoen snakker om Lisas fyllepersonlighet, om hvordan du unngår å bli alkoholiker i underholdningsbransjen og om foreldrerollen. Hør episoden her.

Illustrasjon: Astrid Ellensdatter Mork Knutsen

Relaterte saker