Verktøykasse for idrettslag

Her er nyttige hjelpemidler for å diskutere hvilke retningslinjer dere ønsker å innføre om alkoholbruk og hvordan dere kan involvere og informere alle i klubben.

 • Brosjyrer om idrett og alkohol

  Av-og-til har sammen med Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Kampsportforbund laget flotte og informative brosjyrer med tips og råd for innføring av retningslinjer for alkohol i klubbene. Vi har også laget en generell brosjyre som passer for alle idretter. Brosjyrene kan lastes ned som pdf nedenfor eller bestilles nederst på denne siden.

 • PowerPoint-presentasjoner for idrettsledere og trenere

  Dette er en powerpoint-presentasjon som tar opp ulike utfordringer. Denne egner seg svært godt til diskusjon for klubbens ledere og trenere. Presentasjonen kan også brukes på medlemsmøter.

   

 • Mal for retningslinjer og hvordan iverksette dem

  I samarbeid med Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Danseforbund, har vi utarbeidet en mal for alkoholpolicy. Dette vil være et fint utgangspunkt når dere skal diskutere og bestemme retningslinjer i klubben.

  • Last ned mal for alkoholpolicy (bokmål)
  • Last ned veileder for utarbeidelse av alkoholpolicy (bokmål eller nynorsk)
  • Brosjyren Hvordan bli en trygg klubb? (bokmål eller nynorsk) gir en god veiledning om hvordan man snakker om alkoholbruk blant foreldre, trenere eller ledere i idrettslaget eller klubben.
 • Nyhetsbrev om idrett

  I våre nyhetsbrev vil man finne inspirerende og motiverende påfyll samt gode verktøy for hvordan være gode støttespillere for barna. Meld deg på her!

 • Vis hva dere mener om alkohol og idrett

  Denne teksten kan brukes på klubbens nettsider, i e-poster til foreldre, sponsorer og andre, i medlemsblad og i kampprogram m.m. Teksten forteller at dere har tatt et standpunkt og hva det innebærer.

Vi sender ut brosjyrer gratis til klubber som vil sette alkovett på agendaen