Smakfulle mocktails med kapteinens kaffe
Fysen på en skikkelig digg kaffedrikk i sommer? I samarbeid med Vinmonopolet har vi utviklet fire lekre alkoholfrie mocktails, som passer perfekt i kaffekoppen.
Ekte kapteiner drikker kaffe, og nå kan du lage dine helt egne kaffedrikker av kapteinens kaffe, og servere dem i kapteinens kopp (dersom du er så heldig å eie en av disse!). Disse kaffedrikkene er selvfølgelig helt alkoholfrie. Oppskriftene kan også lages med vanlig kaffe.
Caffé Negroni
Den enkle og velsmakende kaffedrikken Caffé Negroni er svært populær verden over. Slik lager du den:
- 3 cl Everleaf forest (alkoholfri bitter)
- 3 cl Martini Floreale (alkoholfri vermuth)
- 4 cl Kapteinens kaffe filtermalt cabincruiser
- Hell ingrediensene over i en kopp eller glass med is, pynt med appelsinskive eller appelsinzest
Cold fashioned
Lyst til å prøve en kjølig og digg variant av drikken som har vært populær i generasjoner? Slik går du frem:
- 6 cl Everleaf forest (alkoholfri bitter)
- 6 cl Kapteinens kaffe filtermalt cabincruiser
- 1 cl rosmarinsirup eller en sukkerbit
- Litt sodavann
Rør sukkerbiten eller sirupen ut i 2–3 cl sodavann i et rocksglass eller kaffekopp. Fyll glass/kopp med isbiter. Hell ingrediensene over og topp med, rosmarin, sitron- eller appelsinzest.
Cappuccino forest
Den enkle cappuccinoen passer til en hver anledning, men med litt ekstra piff blir det fort en bildevennlig smaksopplevelse. Slik lager du den:
- 6 cl Kapteinens kaffe kokemalt snekke
- 4 cl fløte
- 4 cl Everleaf forest (alkoholfri bitter)
Ha ingrediensene i en shaker og rist godt. Hell over et glass eller en kopp med isbiter.
Coffee ginger spritz
Den delikate og søte kaffemocktailen er en perfekt avslutning på en varm sommerkveld. Her er fremgangsmåten:
- 5 cl ingefærøl
- 5 cl tonic
- 5 cl Kapteinens kaffe presskanne havseiler
- 1 cl thaisirup (kan sløyfes)
Fyll et glass eller kopp med isbiter. Ha først sirup deretter ingefærøl, så tonic og til slutt kaffe.
Thaisirup
- 150 g palmesukker (eller vanlig sukker)
- 150 g vann (ca. 1,5 dl)
- 5 kaffirlimeblader
- 1 stilk sitrongress
Oppskriftene er kreert og fotografert av Niclas Lundmark, varefaglig rådgiver i Vinmonopolet.