Mange er bekymret – her får du hjelp!

Her er en oversikt over telefon- og chattetjenester som holder åpent for deg som trenger noen å snakke med om rus og psykisk helse.

– Mange opplever i at livet er tungt og vanskelig. Da er det viktig å vite at det er hjelp å få, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Til deg som er ung

Om du sliter med vonde tanker eller har det vanskelig hjemme, er det viktig at du snakker med noen du stoler på.

I tillegg finnes det flere muligheter til deg som trenger noen å snakke eller chatte med. Vi har samlet noen her:

 • Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111

  Alarmtelefonen for barn og unge er et nødnummer for deg som er utsatt for vold, overgrep eller føler deg utrygg på andre måter. Du kan også ringe hvis du er bekymret for noen du kjenner. Telefonnummeret er 116 111.

 • BaRsnakk

  BaRsnakk er et chattetilbud til deg med foreldre, eller andre nær deg, som har eller har hatt et rusproblem. Du kan skrive anonymt om det som opptar deg. Tilbudet drives av frivillige i organisasjonen Barn av rusmisbrukere.

 • Blå Kors Kompasset

  Blå Kors Kompasset tilbyr gratis terapi, råd og veiledning til deg mellom 14-35 år som har vokst opp i et hjem med alkohol- eller andre rusproblemer. Du trenger ikke henvisning for å få hjelp, og du kan få terapi på nett.

 • Kirkens SOS

  Kirkens SOS er et tilbud der barn, ungdom og voksne ta kontakt for å snakke med noen enten på telefon, på melding eller chatte. Her kan man ta kontakt på tlf: 22 400 040 hele døgnet.

 • Kors på halsen

  Kors på halsen er et tilbud til deg under 18 år, bemannet av frivillige voksne fra Røde Kors. Du kan velge om du vil ringe, chatte, eller sende mail. Telefonnummeret er 800 333 21.

 • Mental Helse Hjelpetelefonen: 116 123

  Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. De har også en chat på sidetmedord.no.

 • SnakkOmPsyken.no

  SnakkOmPsyken.no er Blå Kors sin chattetjeneste for deg mellom 9-19 år. Her kan du chatte om vanskelige tanker og følelser.

 • UngPrat.no

  UngPrat.no er en samtaletjeneste til barn og unge mellom 13-24 år som trenger noen å prate med.

Til deg som er bekymret for et barn

Her er en oversikt over hvor du kan henvende deg for å få råd og veiledning:

Til deg som har det vanskelig

Dersom du synes det er vanskelig å håndtere hverdagen og livet i sin helhet, eller trenger hjelp for å være en god forelder, er det flere gode tilbud til deg.

Relaterte saker

–Jeg vil være en barna mine kan stole på om noe skjer

– Rekk opp hånda, og si ifra om det som ikke er greit

– Barna våre skal sleppe at me foreldre endrar oss på grunn av alkohol