Unngår havner med flatfyll

– Jeg tilbringer så mye tid som mulig i båten. Mange helger på vårparten og gjerne flere uker i strekk om sommeren. På det lengste har jeg bodd sju uker i båten, sier Loven.

Det er det enkle livet han trakter etter når foten går fra fast til flytende grunn – nærmere bestemt fra asfalten i Oslo til dørken på sin finske følgesvenn, en Targa 37 som går inn i sin tolvte sesong.

– En god dag starter med at jeg våkner tidlig og er først oppe. Jeg kverner kaffe med håndkvern og kjenner duften bre seg. Så åpner jeg båten, setter meg i solen og drikker kaffe med radioen som surrer i bakgrunnen. Det er noe av det beste i hele verden, å bare være til.

God mat og drikke

Loven er godt kjent for sin mat- og vininteresse. Å lage smakfulle måltid i båt er fullt mulig selv om kjøkkenhyllen er sparsomt innredet sammenlignet med hjemme, bedyrer han:

– Det går absolutt an å lage magisk mat i båt! Med et par skarpe kniver og noen boller kommer man langt. Jeg har hatt Cobb-grill i båten i mange år, og lager alt fra fiskesuppe og pastaretter til grillmat på den.

Så lenge båten ligger stille, nyter Loven gjerne et glass vin til mate

Øyvind sitter i båt med kaffe og smiler bredt

– Det kan være fantastisk å avslutte kvelden med et glass vin på akterdekket, for eksempel. Men det er stor forskjell på å nyte et glass vin og gå på fylla.

– Jeg drikker ikke når jeg kjører båt, jeg er streng på det. Det er mye som kan gå galt. Jeg har sett tullete kjøring der folk har drukket noen enheter for mye og tror de er verdensmestere. Det kan gå ut over både barn og voksne.

Chartertur på sjøen

Om sommeren går turene blant annet til skjærgården rundt Kragerø, Sørlandet, lenger vest, eller til Sverige og Danmark.

– Det er mange fine steder. Skjærgården utenfor Fjällbacka er veldig flott. Jeg liker godt Danmark også. Der er det ikke skjærgård, men koselige havner.

Loven foretrekker de rolige havnene, forteller han.

– Noen steder er det flatfyll og blinkende isbiter, der alle skal spille høyest fra sitt eget anlegg og oppfører seg som om de er på chartertur. Da skygger jeg banen. Men sjøen er fin sånn, det er enkelt å dra et sted hvor det er rolig.

– Som komiker er jeg jo glad i at folk ler og koser seg, jeg liker at det er god stemning for både barn og voksne. Det finnes mange koselige havner der noen fisker, noen bader og noen tar seg et par glass.

Øyvind sitter i båt med kaffe, ser ned og smiler

– Som komiker er jeg jo glad i at folk ler og koser seg, jeg liker at det er god stemning for både barn og voksne. Det finnes mange koselige havner der noen fisker, noen bader og noen tar seg et par glass

Ro for sjelen

Hvert år, så snart skisesongen på Geilo er et tilbakelagt kapittel, setter Loven kurs for båthavna på Bygdøy.

– Jeg er ikke vokst opp med båt i familien, men interessen har alltid vært stor. Jeg liker å prate om båt, kikke på båt og være i båt.

– Jeg er glad i sjø og hav, både lyden, lukten og atmosfæren. Bare det å være i båten er rekreasjon. Å pusse og vaske litt, flytte en fender, pusle med småting. Det er ro for sjelen.

Relaterte saker