– Rekk opp hånda, og si ifra om det som ikke er greit

Modell, PR-rådgiver og snart barnebokforfatter Tinashe Williamson mener at det er helt greit å være moralpoliti når det gjelder drikking av alkohol sammen med barn.

Bilde av Tinashe Williamson i en lang blå kjole og oppsatt hår. Hun smiler og ser opp mot himmelen. I bakgrunn ser vi blå himmel.

Jeg vil oppfordre voksne til å ta de vanskelige samtalene med andre voksne som de ser drikker for mye med barn til stede. Når det gjelder barn, er det faktisk greit å være moralpoliti ved å rekke opp hånda og si ifra, sier Tinashe Williamson.  

Hun forstår at det kan være utfordrende å si ifra, men peker på at voksne er ansvarlige for at barn skal være trygge.  

Vi kan føle på at det ikke er vårt ansvar å ta, eller at vi ikke ønsker å blande oss, men noen må være stemmen til de barna som trenger det, og det er vår forbanna plikt, sier hun. 

Merker endringer etter to glass

Tinashe er tobarnsmor, og har datteren Ziggy sammen med ektemann og skuespiller Odd-Magnus Williamson. I tillegg har hun datteren India fra et tidligere forhold. Tinashe har et brennende engasjement for at barn skal ha en trygg oppvekst, og snakker mye om dette både i sosiale medier og privat.  

Jeg vil oppfordre alle til å være bevisste på hvem som er til stede når de voksne drikker alkohol. 

Tinashe peker på de fysiske endringene som skjer hos voksne som drikker alkohol, som en viktig faktor for barns opplevelse av utrygghet:  

 

For Tinashe er det viktig å sette barnas behov først, og hun ønsker at andre voksne gjør det samme.  

Oppfordringen hennes er tydelig:  

Ta de ekstra glassene etter leggetid, eller når dere har barnevakt 

Ferie med barna

I sommer skal Tinashe og familien reise en uke til Kristiansand. Men den beste ferieturen de har vært på var da de reiste sammen med eldstedatteren til Zimbabwe.  

Det var virkelig noe helt spesielt å vise India hvor hun har røtter fra. En liten fun fact er at vår yngste datter, Ziggy, faktisk ble unnfanget på den turen! 

Foto: Janne Rugland

Relaterte saker