– Å drikke meg full foran barna er en utenkelig idé

I barndommen opplevde TV-profil Stian Barsnes Simonsen noen få ganger at voksne han var glad i hadde fått for mye å drikke.– Til tross for at det ikke skjedde noe dramatisk opplevde jeg det som ubehagelig og utrygt, og minnene sitter godt i enda. Det ønsker jeg ikke at mine barn skal oppleve.

Selfie-bilde av Stian Barsnes-Simonsen. Han har på seg et blått skjerf, han smiler bredt og ser rett inn i kamera.

Vi har slått av en prat med den folkekjære barne-tv helten Stian Barsnes-Simonsen, om sommerminner, ferieplaner og alkoholbruk rundt barn.

– Vi drikker gjerne et glass vin til et godt måltid eller når vi har gode venner på besøk. Og så snakker vi med barna våre om det meste, også om alkohol, forteller Stian.

Sammen med kona Janicke har han to barn; ei jente på 8 år og en gutt på 13.

Selfie-bilde av Stian Barsnes-Simonsen med solbriller sammen med kona, dattera sønnen. Alle ser inn i kamera. Stian og sønnen i front. Kona og dattera i bakgrunn.

Åpen dialog om rus

Stian er opptatt av at de i familien skal ha en åpen dialog om alle former for rus. Stian forteller at sønnen har uttrykt at han gleder seg til å begynne å drikke vin når han blir voksen.

– Vi stusset naturligvis litt på det utsagnet, men ble egentlig litt glad da han svarte at «Det virker så koselig» og så satt han det i kontekst med mat.

Selv har han et tydelig standpunkt om alkohol foran barna:

– Vi drikker oss selvsagt aldri fulle foran barna. Det er faktisk en ganske utenkelig tanke.

Familietid og gode minner

Vanligvis pleier familien Barsnes-Simonsen å reise ut i verden på sommerferie, men som de aller fleste blir det norgesferie også for dem i år:

– I år ser det ut til at det blir Lofoten.

I barndommen var det familiehytten på Frotveit utenfor Bergen, som morfaren hadde bygget som var favorittstedet å være om sommeren.

– Mine beste sommerminner er derfra, hvor dagene var fylt med lek og familietid.

Foto: Privat

Relaterte saker