Fortalt av Lasse Morsdal:
«Jeg vokste opp på en gård i Vesterålen der vi laget alt selv. Så på julaften her i Sandnes blir det pinnekjøtt med godt hjemmelaget tilbehør. Jeg elsker å spise mat, så da må jeg også elske å lage den.
Vi har fire barn; Conrad (12), Aron (10), Celiz (6) og Helen (2). Jeg og fruen, Mariann, har samme verdier når det kommer til familie, samvær, kosthold og trening. Vi drikker ikke når vi er sammen med barna. Det er ikke noe stress for oss, det er koselig, og vi vil være friske i toppen når vi skal stå opp tidlig og leke eller gå på fotballbanen. Hos oss er det alt for barna!
Det har hendt at vi har drukket ett glass vin på julaften eller nyttårsaften, men stort sett blir det alkoholfri øl eller sukkerfri brus. Hvis jeg en sjelden gang skal spille poker med kamerater forteller jeg barna at jeg skal drikke alkohol.
Vi er opptatt av kosthold og unngår sukker, salt og animalsk fett i det daglige. Mat skal være hjemmelaget, synes vi. Men kos er lov, og i julen blir det godteskåler stående fremme hele tiden.
Ellers ser vi frem til jul. I år har Celiz fått ta hull i ørene som julegave. Derfor måtte vi dra ned og ta dem noen uker før, sånn at hun kan sette i nye øredobber på julaften.»
Hos Familien Engen Breili har de ingen fast julemiddag