Verktøykasse for idrettslag

Her er nyttige hjelpemidler for å diskutere hvilke retningslinjer dere ønsker å innføre om alkoholbruk og hvordan dere kan involvere og informere alle i klubben.

Logo

Last ned vår logo og ha den på klubbens hjemmeside, i medlemsblad m.m. for å vise at dere har tatt et tydelig standpunkt med tanke på alkohol i klubben.

LAST NED LOGO

Informasjonstekst

Denne teksten kan brukes på klubbens nettsider, i e-poster til foreldre, sponsorer og andre, i medlemsblad og i kampprogram m.m. Teksten forteller at dere har tatt et standpunkt og hva det innebærer.

LAST NED

Brosjyrer

Av-og-til har sammen med Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Kampsportforbund laget flotte og informative brosjyrer med tips og råd for innføring av retningslinjer for alkohol i klubbene. Vi har også laget en generell brosjyre som passer for alle idretter. Brosjyrene kan lastes ned som pdf nedenfor eller bestilles nederst på denne siden.

ALKOHOL OG IDRETT

ALKOHOL OG FOTBALL

ALKOHOL OG HÅNDBALL

ALKOHOL OG SVØMMING

ALKOHOL OG KAMPSPORT

 

Presentasjon

Dette er en powerpoint-presentasjon som tar opp ulike utfordringer. Denne egner seg svært godt til diskusjon for klubbens ledere og trenere. Presentasjonen kan også brukes på medlemsmøter.

GENERELL PPT

NORGES FOTBALLFORBUND PPT

NORGES HÅNDBALLFORBUND PPT

NORGES SVØMMEFORBUND PPT

NORGES KAMPSPORTFORBUND PPT

NORGES DANSEFORBUND PPT

NORGES RYTTERFORBUND PPT

NORGES FRIIDRETTSFORBUND PPT

Mal for retningslinjer

I samarbeid med Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Danseforbund, har vi utarbeidet en mal for alkoholpolicy. Dette vil være et fint utgangspunkt når dere skal diskutere og bestemme retningslinjer i klubben.

MAL

VEILEDNING

Folder

Informasjonsmateriell til bruk i klubber, på stands og lignende når man ønsker å sette fokus på alkoholbruk i forbindelse med klubbaktiviteter. Last ned som PDF eller bestill nederst på denne siden!

HVORDAN BLI EN TRYGG KLUBB – veiledning, BOKMÅL

KORLEIS BLI EIN TRYGG KLUBB – rettleiing, NYNORSK

 


Har du meldt deg på nyhetsbrevet?

I våre nyhetsbrev vil man finne inspirerende og motiverende påfyll samt gode verktøy for hvordan være gode støttespillere for barna.

Meld deg på her!

Bestill materiell her!

Huk av hva du ønsker å bestille. Av-og-til sender ut alt materiell gratis til idrettsklubber og lag.