«Jeg føler meg utrygg selv om jeg er voksen»

Vi inviterte ulike personer til å se Av-og-til sin VR-film om hvordan det er å være barn på sydenferie når foreldre drikker mye. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Bilde av Tinashe Williamson som holder VR-briller om ser inn i kamera

– Det er ikke en naturlig setting for et barn å være i, konstaterer YouTuber Kim Køste etter å ha sett Av-og-til sin nye VR-film hvor man kan oppleve sydenferien fra barnas perspektiv.

I løpet av middagen drikkes det alkohol, og stemningen blir etter hvert ubehagelig for den som ser filmen. Du ser filmen fra synsvinkelen til en gutt på 6 år.

Bakomfilmen, som ble sluppet fredag, har fått enorm respons i sosiale medier.

– Filmen har fått fantastisk gode tilbakemeldinger, noe vi setter så utrolig stor pris på. Mange barn opplever at sommerferien drukner i foreldres alkoholbruk. For dem kan det bety alt at foreldre viser alkovett og tenker over om de skal drikke og når de skal stoppe.

Forstår at folk reagerer

I bakomfilmen får voksne oppleve sydenferien fra barnas perspektiv.

– Jeg forstår veldig godt at folk reagerer, for man føler seg så liten og ubetydelig når man sitter mellom de voksne som drikker. Som voksne er vi vant med at vi kan forlate festen når stemningen blir ubehagelig. Det kan ikke barna.

I filmen deltar også Michael Andreassen, Torgeir Michaelsen, Tinashe Williamson og Venke Knutson.

– Jeg har sett situasjoner. Også har ikke jeg vært en ålreit voksen nok til å ta de vekk, inrømmer Knutson tydelig berørt i filmen.

– Jeg blir provosert, konstaterer stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen.

– Bruk alkovett

Av-og-til har et klart budskap til foreldre og andre voksne som skal feriere med barn.

– Vi ber ikke voksne om å korke flasken, men oppfordrer til å bruke alkovett. Det handler om å tenke gjennom om man skal drikke og når man skal stoppe. Barn fortjener en ferie fylt av gode minner, ikke fylt av fulle voksne, sier Randen.

Relaterte saker