Hvorfor tror du det er slik – at mange synes det er vanskelig å invitere til selskap uten å servere alkohol?
– Det handler vel om flere ting. Om tradisjoner, om at øl og vin kan heve smaken på et måltid og om at alkohol får mange til å slappe mer av? Vi har blitt lært opp til at alkohol hører til i festlige lag. Om jeg blir invitert til et middagsselskap hvor det kun serveres alkoholfritt, ville jeg nok blitt ganske overrasket, dessverre. I alle fall om det kun er voksne til stede, sier Kloppen.
Selv serverer hun mye ulikt å drikke, avhengig av hva slags selskap det er – og hva som skal spises.
– Er det grøtfest serveres det rød saft. Ellers kan gjestene gjerne velge av det vi måtte ha i skap og kjøleskap, om det er vin, øl, brus, Farris, vann, saft eller brus, sier hun og legger til:
– Eller melk, om noen skulle foretrekke det. Men det hører til sjeldenhetene!