Hvor mange glass tåler barnet ditt ?

Før jul nådde kampanjen Hvor mange glass tåler barnet ditt? svært mange voksne. Mye takket være gode kampanjepartnere sier hele 91% i befolkningen at de la merke til oppslag, annonser eller debatt i pressen om alkoholbruk rundt barn i førjulstiden.

Hvor mange glass tåler barnet ditt-rapport2014

Mange gode krefter med på laget

Barn er totalt avhengige av de voksne rundt seg og liker best når foreldrene oppfører seg som de pleier. Derfor kan det være skremmende når voksne plutselig endrer oppførsel på grunn av alkohol. I motsetning til oss  kan ikke barna velge å forlate festen når de har fått nok. I førjulstiden ønsket derfor Av-og-til kampanjen Hvor mange glass tåler barnet ditt? å oppfordre voksne til å tenke over hvordan man forholder seg til alkohol i samvær med barn og unge. Vi rettet ingen pekefinger, men ønsker å sette søkelys på barnas perspektiv i sammenhenger der det drikkes alkohol. Hvor mange glass tåler barnet ditt? fikk i 2014 bedre gjennomslagskraft enn noen gang tidligere.

Her er en rapport som oppsummerer kampanjen.

Et bredt utvalg av sentrale aktører stilte seg bak og bidro til Hvor mange glass tåler barnet ditt? Kampanjen ble utført i samarbeid med Actis – rusfeltets samarbeidsorgan, Barn av rusmisbrukere – BAR, barnogunge.no – et nettsted for barn og unge av rusmisbrukere, Blå Kors, Den Norske Kirke – Kirkerådet, Unicef, Røde Kors, Landslaget for rusfri oppvekst, Familieklubbene i Norge, IOGT, Junior- og barneorganisasjonen JUBA, Norges KFUK-KFUM, Norsk Sykepleierforbund, DNT, Norsk Barnelegeforening og Utdanningsforbundet.

Sjekk også ut våre råd & tips

Bli med videre– gjør en forskjell for barn og unge! Vi fortsetter arbeidet og jobber hele året for å senke alkoholkonsumet rundt barn og unge. For å kunne sette fokus på dette viktige temaet er kampanjen  avhengig av å få spredd budskapet om godt alkovett og starte en debatt. I den anledning tar vi blant annet i bruk sosiale medier. Lik oss gjerne på Facebook og støtt saken. Dersom dere har spørsmål, vil bestille materiell eller har andre henvendelser kan dere ta kontakt med vårt sekretariat.