Ta en prat!

Hva er reglene for alkohol hos dere? Hvor mye er det greit å drikke på seminar eller samling i organisasjonen?
Hva betyr det å drikke for mye i jobbsammenheng?

Å prate om alkohol på arbeidsplassen eller i organisasjonen man er frivillig i kan være utfordrende. Derfor har alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL utviklet verktøyet AV-OG-TIL Prat for organisasjoner og bedrifter som ønsker å bli mer bevisst på alkoholbruk.

Det er enkelt å gjennomføre AV-OG-TIL Prat.

pratbilde

For å utføre AV-OG-TIL Prat samler man 5-10 deltagere i et rom og går inn på nettsiden avogtilprat.no. I løpet av de to timene det tar å gå gjennom AV-OG-TIL Prat får deltagerne økt bevissthet rundt hvordan de forholder seg til alkohol som en gruppe. De får anledning til å vurdere hvordan en spesiell drikkesituasjon påvirker det sosiale miljøet, den enkeltes helse og organisasjonens omdømme og sikkerhet.

AV-OG-TIL Prat handler ikke om hvor mye eller ofte enkeltpersoner drikker, men hvordan man forholder seg til alkohol som en gruppe. Utformingen og tonen i programmet legger til rette for en uformell diskusjon som de aller fleste vil oppleve som både interessant og klargjørende.

Ta kontakt med AV-OG-TIL på telefon 23 21 45 30 eller e-post avogtil@avogtil.no hvis du har noen spørsmål til AV-OG-TIL Prat eller til å innføre et alkoholregelverk på arbeidsplassen.

 

AV-OG-TIL Prat bygger på erfaring og forskning fra blant annet International Research Institute in Stavanger (IRIS), Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN) og AV-OG-TIL.