Slik legger du til kai

Å legge til kai kan oppleves som båtturens største utfordring for mange. Slik legger du til som en sjef.

Å legge til med båt er en utfordring for mange. Langs hele norskekysten kan man hver sommer høre lyden av far som kjefter på mor, og lyden av mor som plumper i vannet en halv meter fra bryggekanten eller holmen, i et desperat forsøk på å nå land. Alt for ofte opplever man at båtturen ender i krangling når båten nærmer seg brygga.

Vi vet det kan være vanskelig. I samarbeid med en rekke båtvante eksperter har derfor Av-og-til og Klar for sjøen utarbeidet fem råd for hvordan legge til kai.

Følger du våre fem tips for hvordan legge til kai er sjansen stor for at stemningen i båten blir bedre, at båten og brygga unngår skader og at andre ulykker kan unngås.

Våre tips er ikke en uttømmende bruksanvisning. Husk at forskjellige båter krever forskjellig navigasjon. Uansett hva slags båt du har så er det viktig å være klar over at sjøen er uforutsigbar – strømforhold, vind og bølger kan endre seg raskt. Sundet der det var enkelt å legge til i går, kan være en utfordring i dag.

Samtidig. Nyt sommeren på vannet. Enten du ror en jolle, fører snekke, seiler eller cruiser i vei: Bruk alkovett, og vis hensyn. God tur!

Avogtil_folder_2011_0302_et3

Avogtil_folder_2011_0302_et4

Avogtil_folder_2011_0302_et5

Avogtil_folder_2011_0302_et6

Avogtil_folder_2011_0302_et7

Avogtil_folder_2011_0302_et2