Slik legger du til kai

Å legge til med båt er en utfordring for mange. Langs hele norskekysten kan man hver sommer høre lyden av far som kjefter på mor, og lyden av mor som plumper i vannet en halv meter fra bryggekanten eller holmen, i et desperat forsøk på å nå land. Her følger derfor AV-OG-TIL og Klar for sjøen sine ekspertråd for hvordan legge til kai.

I samarbeid med en rekke båtvante eksperter har AV-OG-TIL utarbeidet fem råd for hvordan legge til kai. Dette fordi vi mener at båtliv helst skal være hygge og ikke nervøsitet, skrik, skrål og ulykker. Alt for ofte opplever man at båtturen ender i krangling når båten nærmer seg brygga. Å legge til kai kan oppleves som båtturens største utfordring for mange.

Følger du våre fem tips for hvordan legge til kai er sjansen stor for at stemningen i båten kan bli bedre, at båten og brygga kan unngå skader og at andre ulykker kan unngås. Våre tips er ikke en uttømmende bruksanvisning. Husk at forskjellige båter krever forskjellig navigasjon. Uansett hva slags båt du har så er det viktig å være klar over at strømforhold, vind og bølger kan endre seg raskt. Der det var enkelt å legge til i går, kan det derfor være en utfordring i dag.

Samtidig. Nyt sommeren på vannet. Enten du ror en jolle, fører snekke, seiler eller cruiser i vei: Bruk alkovett, og vis hensyn. God tur!

 

Avogtil_folder_2011_0302_et3

Avogtil_folder_2011_0302_et4

Avogtil_folder_2011_0302_et5

Avogtil_folder_2011_0302_et6

Avogtil_folder_2011_0302_et7

Avogtil_folder_2011_0302_et2