Til maten
Etter at gjestene har satt seg ned og maten har kommet på bordet, foreslår Stray-Jansen tre alkoholfrie alternativer til middagen.
Lucky Saint Unfiltered Lager
En ufiltrert alkoholfri lager er ikke lett å lage, skal vi tro Leske-sjefen. Luke Boase fra London har imidlertid klart nettopp det, etter to år med finjusteringer og innovativ produksjonsteknikk.
– Dette er noe for seg selv, og et av få alkoholfri øl som virkelig nailer «lager». Denne har masse kopp og fylde. Den er perfekt til det meste av mat egentlig, men spesielt gryteretter.
Luscombe Hot Ginger Beer
Et ingefærøl laget på kun de fineste ingefærrøttene, rørsukker og siciliansk sitronsaft. Drikken gir fra seg en karakteristisk varme.
– I motsetning til mange andre ingefærøl, er denne veldig elegant og silkemyk. Det gjør den spesielt egnet til mat. Her er det ekte pressede sicilianske sitroner og ingefær fra Peru med skikkelig personlighet! «Varmen» fra ingefær passer litt ekstra godt i høstværet.
Organico Apple & Lemon Refresher
Dette er en frisk og spennende musserende juice laget av økologiske og biodynamiske ingredienser. Epler hentet fra frukthager like sør for Bretagne i Frankrike, og sitronjuice fra lokale samarbeidspartnere.
– Helt nydelig til mat. Her spiller både sødme og syrlighet fra eplene godt inn, samtidig som citrus-preget og de elegante boblene gir en ekstra fin dimensjon. Denne renser paletten godt og skaper en veldig behagelig mat- og drikkeopplevelse.
