Ny kampanje om alkovett

Av-og-til jobber for at folk flest skal reflektere over sin egen alkoholbruk, og snakker om det som for mange er tabubelagt. Følg med på
AVOGTIL – en serie om alkoholvaner. Og uvaner. 

Av: Marte Sletten

– Vi har lykkes med vårt arbeid når vi har fått folk til å snakke om alkohol, når den dagligdagse praten rundt middagsbordet handler om alkoholvaner og uvaner, og når det er like naturlig å si nei takk som ja takk til en pils når vennegjengen møtes, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

For å få i gang den refleksjonen blant folk flest, skal Av-og-til i 2019 gi mikrofonstativet til fire personer som har sagt seg villige til å dele sine drikkevaner, og sine refleksjoner rundt hvilken rolle alkohol har i livene deres.

– Vi har funnet fire rause og åpne personer, som er villig til å snakke om det som mange enda synes det er tabubelagt og vanskelig å snakke om, sier Eriksrud.

Vi møter:

  • Mats, 28 år
    Nordmann bosatt i København. Han er sykepleier, og jobber på et sykehus med bl.a. alkoholskadde pasienter. Selverklært festløve, og klarer ikke å stoppe når han først begynner å drikke.  
  • Liss, 59 år
    Bor i Oslo og driver en frisørsalong, og har mange forskjellige venner. Hun skal i 2019 så smått venne seg til tanken på en pensjonisttilværelse. Hva betyr det for måten hun drikker på? 
  • Marina og Espen, begge 53 år
    Ekteparet i Oslo har tre voksne barn på 17, 20 og 24. Marina jobber som svangerskapsterapeut og Espen er forretningsmann. Marina og Espen er opptatt av å gjøre hverdagen til en fest. Det kan like gjerne skje uten alkohol, som med.

I kampanjen skal vi følge disse fire gjennom et år. I løpet av året skal vi få innblikk i hvordan alkoholvanene deres er i dag, og de blir utfordret på å ta grep for å gjøre noe med alkoholforbruket sitt.  Filmene lanseres i sosiale medier og på nettsiden www.avogtil.no/serien