Over 30 kommuner på Av-og-til-konferanse

– Nyttig å få inspirasjon, sier SLT-koordinator Monica Bjerkreim fra Gjesdal kommune.

Av: Sigbjørn P. Kiserud

Denne uka arrangerte Av-og-til den årlige energikonferansen med Av-og-til-kommunene på Radisson Blu Skandinavia i Oslo sentrum. 55 personer fra 33 kommuner deltok med alt fra SLT-koordinatorer og ruskonsulenter, til helsesykepleiere og rådgivere.

Blant de ferskeste i Av-og-til-samarbeidet er Gjesdal kommune, og SLT-koordinator Monica Bjerkreim. Hun sier konferansen var nyttig påfyll.

– Vi har ikke fått startet opp enda rent formelt, men det var nyttig å komme hit for å få inspirasjon. Nå har jeg fått mange gode idéer på hva vi kan begynne med i vår kommune, sier Bjerkreim idet konferansen er ferdig.

Har fått arbeidet inn i systemer

Hun får støtte fra to som har bred erfaring fra Av-og-til-samarbeidet, Anne Grethe Askeland og Randi Skogly fra Åmli kommune.

– Vi har etter hvert fått dette samarbeidet inn som en del av våre systemer, så nå kan vi delta inn i de kampanjene vi ser at fungerer lokalt hos oss. Jeg synes det har vært noen veldig spennende dager. Det har vært spesielt nyttig å kunne høre noen inspirerende foredrag. Det gir litt tid til ettertanke og påminnelse, sier Askeland.

Av-og-til-samarbeidet betyr at kommunen får mulighet til å delta med lokaltilpasset materiell i store landsdekkende holdningskampanjer om alkovett.

– Bruker alle muligheter

– Hvordan vil dere jobbe sammen med Av-og-til det kommende året?

– Vi bruker jo alle muligheter vi har og er veldig glade for det dere sender over av filmer og materiell og så videre. Vi legger jo mesteparten ut på hjemmesiden vår. Vi har for eksempel gjort tiltak i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse, og opp mot jul, sier Askeland.

Monica Bjerkreim fra Gjesdal sier hun er opptatt av å jobbe med barn og unge og idrett.

– Det er veldig mye spennende materiell og ressurser som vi nå kan bruke. Nå har vi gode ambisjoner, konstaterer hun.