Nå er han endelig tilbake

Endelig er antihelten tilbake, med mer groove enn noensinne tidligere.

Av: Sigbjørn P. Kiserud

I 2015 og 2016 tok han verden med storm, med over 35 millioner visninger på små og store nettsteder over hele kloden. Budskapet er tydelig: Å være klar for sjøen er å være klar i hodet.

Nå er den hete båtføreren, spilt av Jo Gill Næss, endelig tilbake. Denne gangen har han fått med seg både sin mor og halve nabolaget i en ellevill dans.

– Vi ser at stadig flere er opptatt av at man ikke skal drikke når man fører båt. Denne filmen er en feelgood hyllest til alle dem som viser godt alkovett på sjøen, sier Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL.

– Vent med ankerdrammen

Om lag 87 prosent av alle nordmenn mener at man ikke skal drikke alkohol når man fører båt. Til tross for gode holdninger synes fortsatt alt for mange det er greit å drikke bak roret.

– Beregninger viser at 1 av 4 som omkommer fra fritidsbåt er alkoholpåvirket. Dette tallet er alt for høyt. Derfor håper jeg vi kan gå inn i en båtsesong hvor alle venter med å ta ankerdrammen til man er fortøyd og fornøyd, sier Randen.

Filmen er en del av kampanjen Klar for sjøen, som en rekke aktører på fritidsbåtfeltet står bak. Den er produsert av Stavanger-byrået Melvær & Co. på oppdrag fra AV-OG-TIL.

Viktig samarbeid

Kampanjen Klar for sjøen blir å se på en rekke arrangementer og steder gjennom sommeren. Eksempelvis vil ulike politibåter dele ut lakrisbåter og informere om alkovett på sjøen, og mange organisasjoner vil snakke om kampanjen på festivaler over det ganske land.

– Denne kampanjen er et dugnadsarbeid. Gjennom det brede nettverket av organisasjoner når budskapet om at å være klar for hodet er å være klar for sjøen ut til store deler av befolkningen, konstaterer Randen.