Ikke la romantikken drukne

På alle hjerters dag er det mange som skal dyrke kjærligheten. Da kan det være lurt å holde på alkovettet. En av ti har opplevd partnerens alkoholvaner som ”problematisk”.

Av: Av-og-til

Det er særlig damer reagerer. Hele 268 000 kvinner sier i en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Av-og-til at de har hatt problemer med måten kjæresten drikker på. Antageligvis er det også store mørketall. Samtidig viser forskning at jo mer du drikker, desto større risiko er det for at du skiller deg.

Dersom en av dere, eller begge drikker for mye kan det gå utover både samliv, sexliv og kommunikasjon. Men hva er for mye? Hva er greit? Dette er noe dere som par må finne ut av sammen.

Her er noen gode kjærlighetsråd på veien:

  • Snakk om hvordan dere forholder dere til alkohol. Hva er et alkoholkonsum som begge synes er greit? Er det enkelt situasjoner der dere synes kjæresten går over grensen? Lytt til partneren din og ta det han eller hun sier på alvor.
  • Istedenfor å kritiserer partnerens drikkevaner kan det være en ide å kanskje foreslå at dere begge skal kutte ned.
  • Dersom du har problemer i parforholdet er det greit å unngå å ta dette opp etter dere har drukket. Alkohol forsterker følelser og får oss til å miste hemninger. Det er lett å si ting man angrer på etterpå.
  • Hvis du synes at partneren din har drukket for mye en kveld er det kanskje best å ta praten dagen etter og ikke mens partneren er beruset. Dette fører til ofte til at konflikten blir større.
  • Det er særlig grunn å tenke gjennom alkoholvaner dersom dere har barn. Barn trives best med voksne som oppfører seg som de pleier og ikke endrer oppførsel på grunn av at de har drukket. Det kan også være greit å tenke over at barn ser på foreldrene sine som rollemodeller – også når det kommer til alkohol.

Les også: Kjenner du noen som sliter?