Hvor romantikken blomstrer

På søndag er det valentinsdagen igjen. På alle hjerters dag er det mange som skal dyrke kjærligheten.

Av: Av-og-til

Vi har derfor laget en oversikt over noen av de mest romantiske stedene, i noen av de største byene i Norge, hvor du kan ta med deg kjæresten.

Norge er romantisk, det er nok av steder å feire kjærligheten, ikke bare på valentinsdagen, men også ellers. Romantikk og kjærlighet må det jobbes med hele året, og det er nok av fallgruver vi kan gå i. Dersom f.eks. en av dere, eller begge drikker for mye kan det gå utover både samliv, sexliv og kommunikasjon. Men hva er for mye? Hva er greit? Dette er noe dere som par må finne ut av sammen.

I en undersøkelse gjennomført på vegne av Av-og-til sier en av ti at de har opplevd partnerens alkoholvaner som «problematisk». Det er særlig damene som synes at partneren kanskje har gått over streken med drikkingen.

– Et høyt alkoholinntak kan gå ut over forholdet og mange opplever konflikter knyttet til alkohol. Å vise alkovett handler om å ta hensyn til hverandre. Det kan være lurt å ta en prat med partneren om hvordan din alkoholbruk oppleves, sier leder i alkovettorganisasjonen Av-og-til, Kari Randen.

Her er noen gode kjærlighetsråd på veien:

  • Snakk om hvordan dere forholder dere til alkohol. Hva er et alkoholkonsum som begge synes er greit? Er det enkeltsituasjoner der dere synes kjæresten går over grensen? Lytt til partneren din og ta det han eller hun sier på alvor.
  • Istedenfor å kritisere partnerens drikkevaner kan det være en ide å kanskje foreslå at dere begge skal kutte ned.
  • Dersom du har problemer i parforholdet er det greit å unngå å ta dette opp etter at dere har drukket. Alkohol forsterker følelser og får oss til å miste hemninger. Det er lett å si ting man angrer på etterpå.
  • Hvis du synes at partneren din har drukket for mye en kveld er det kanskje best å ta praten dagen etter og ikke mens partneren er beruset. Dette fører ofte til at konflikten blir større.
  • Det er særlig grunn å tenke gjennom alkoholvaner dersom dere har barn. Barn trives best med voksne som oppfører seg som de pleier og ikke endrer oppførsel på grunn av at de har drukket. Det kan også være greit å tenke over at barn ser på foreldrene sine som rollemodeller – også når det kommer til alkohol.

Les også: Kjenner du noen som sliter?

De fleste kommuner har minst et romantisk sted, hvor du kan ta med kjæresten, daten eller en god venn. Hvilket sted synes du er aller mest romantisk i din kommune?

Norges mest romantiske steder:

1. Bergen
Det er ingen som er så glade i byen sin som bergensere, og spør du hvor de kurtiserer hverandre vil mange trekke Fløyen opp av hatten. Fyll termosen med toddy, klink til med «Nystemten» og nyt utsikten over verdens «vakreste» by.

Alle gleder seg! Hærlig vinterstemning på Fløyen #kun6minunna

Posted by Fløyen on 31. januar 2016

2. Oslo
Hovedstaden har mange fine romantiske steder. Hva med å gjøre noe sammen på valentinsdagen? En tur på kjelke ned Korketrekkeren for så å ta en kakao i fine omgivelser på Frognerseteren med utsikt over hele byen er både gøy, og veldig hyggelig. Svikter snøen dere, så har dere fortsatt kakaoen, utsikten og hverandre.

Full fart i Korketrekkeren!Lyst på en aketur? Det er fine forhold i Korketrekkeren nå! Hiv deg på kjelke eller…

Posted by Bymiljøetaten i Oslo kommune on 26. januar 2016

3. Trondheim
Gamle bybro og Bakklandet, med utsikt mot Midtbyen. Kalles gjerne «Lykkens portal», altså et perfekt sted for et stevnemøte. Kan det bli mer romantisk?

(c) Carl-Erik Eriksson

Posted by Trondheim kommune on 19. januar 2016

4. Tromsø
Tromsø er kaldt, men hjertene til innbyggerne er varme. Enten du elsker nordlyset, Ishavskatedralen eller lange skiturer under stjernene. Det er alltid tid for romantikk i nordens Paris.

Er det rart vi er stolte av hvor vi bor? Skru opp lyden og nyt bildene. Del gjerne 🙂

Posted by Tromsø kommune on 3. desember 2015

5. Kristiansand
Mange forbinder Kristiansand med sol og sommer, men å se utover Oksøy Fyr badet i måneskinn i februar gir en varm stemning og det er duket for romantikk.

Månen kommer opp bak Oksøy Fyr utenfor Kristiansand.Bildet et tatt i juli 2014, planlegg sommeren 2015: http://visitsor.no/1qtlxMpFoto: Trond Guttormsen photography

Posted by Visit Norway on 21. november 2014

6. Stavanger/Sola
Sola Strand Hotel er kjent for søndagsbuffeten sin. Gå en tur på stranda, nyt kaker og varmmat i restauranten og la romantikken blomstre – for når solen går ned blusser følelsene opp. Kaldt ute, varmt i hjertet.

Solnedgang over snølagt Solastrand.

Posted by Sola Strand Hotel on 16. januar 2016

7.Haugesund
De fleste tenker kanskje ikke på «sildabyen» Haugesund som romantisk, men hva kan vel være mer romantisk enn monumentet for mannen som samlet Norge til ett rike: Harald Hårfagre? Haraldshaugen og Haraldstøtten i Haugesund byr på både flott historie og nydelig utsikt over havet. Dra til frisøren på lørdag og bli fager, fyll veska med appelsiner og appetittsild på søndag og ta en piknik blant bautaene i Haugesund.