Hvilken båtpersonlighet er du?

Vi vet dere er der ute. Alle kystens personligheter. Dere er mange, og dere har alle deres unike forhold til båt og sjø. Men hvilken båtpersonlighet er egentlig du?

Av: Hanne Hjelmungen Lorvik

Tidligere i sommer lanserte vi en ny Klar for sjøen-film. Der feiret vi at stadig flere av båtlivets personligheter blir med på dansen, og avstår fra alkohol på båt. I fjor oppga nemlig hele 167 000 at Klar for sjøen-kampanjen hadde endret deres holdninger til alkohol på sjøen. Båtlivets personligheter er for det meste enige om at alkovett bør pakkes med i sekken.

Men utover det finnes det mange ulikheter. Vi har nå forsøkt å samle disse ulikhetene i en personlighetsquiz, så dere kan sjekke hvilken båtpersonlighet fra filmen dere er. Er du nysgjerrig?

Ta quizen nå!

.wq-quiz-5986 { --wq-question-width: 100%; --wq-question-color: #009cff; --wq-question-height: auto; --wq-bar-color: #95c11f; --wq-font-color: #000000; --wq-background-color: #ffffff; }
0%

Hvordan liker du best kaffen din?

Hva liker du best å spise?

Hva er din drømmeferie?

Hvorfor driver du med båt?

Hva leser du helst?

Hva drømte du om å bli når du var liten?

Hva er nærmest å være din yndlingssang?

Hva er det første du tenker på når du står opp?

Hvem er du på sjøen?
Du er som Grilldress-Guri

Du trives best i din treningsdress fra 80-tallet, og er mest på brygga for å skravle og se på folk. Når du tar turen ut med båt lar du helst andre føre den, mens du konsentrerer deg om å nyte lyden av bølgeskvulp og måkeskrik. Du har alltid kaffe på kanne som du gledelig byr på til de forbipasserende. Er de heldige har du også tatt med en kakebit hjemmefra, eller til og med vaffeljernet og din berømte og prisvinnende røre. Grilldress-Guri har også lagt fra seg vanen om å drikke rødvin fra plastkrus i kahytten, fordi hun verdsetter god sikkerhet på sjøen. Om du ennå ikke har gjort som Grilldress-Guri vil vi bare minne om at alkohol reduserer din koordinasjonsevne og balanse og øker din risikovilje. Det øker risikoen på sjøen. Derfor håper vi du fremover blir med på dansen, lar vinkartongen stå på brygga og at du tar med deg alkovett i sekken. Ha en fortsatt nydelig sommer!
Du er som Reder-Reidar

Du liker at kona kaller deg Kapteinen privat, og bruker også kapteinshatten så ofte du kan. Selv om du elsker kona hakket mer enn båten, er det båten som mottar mest kjærlighet i form av timer med pleie og vedlikehold, samt søte ord. Pengene sitter løst, og du liker å meske deg i luksus. Du er også full av maritime funfacts, og ikke redd for å dele dem. Reder-Reidar har også lagt fra seg vanen om å sippe cava på seildekket, fordi han verdsetter god sikkerhet på sjøen og har en båt å ta vare på. Om du ennå ikke har gjort som Reder-Reidar vil vi bare minne om at alkohol reduserer din koordinasjonsevne og balanse og øker din risikovilje. Det øker risikoen din på sjøen. Derfor håper vi du fremover blir med på dansen, lar flaska bli på brygga og at du tar med deg alkovett i sekken. Ha en fortsatt nydelig sommer!
Du er som Stand-up-Stine

Du er A-menneske med stor A. Du tar på nye utfordringer med stor giv, og elsker å lære og oppdage nye ting. Du ble hekta på reising etter et utvekslingsopphold i Australia, men tross eksotiske reisemål er du den første som leter opp Burger King når du endelig har kommet fram til Bangkok. Som liten tok du ballettimer, svømmetimer, ridetimer og gikk på turn, og du har fortsatt trenden med en ny sport i kvartalet. Stand-up-Stine har også lagt fra seg vanen om å drikke eplecider i bølgekanten, fordi hun verdsetter god sikkerheten på sjøen. Om du ennå ikke har gjort som Stand-up-Stine vil vi bare minne om at alkohol reduserer din koordinasjonsevne og balanse og øker din risikovilje. Det øker risikoen din på sjøen. Derfor håper vi du fremover blir med på dansen, lar flaska bli på brygga og at du tar med deg alkovett i sekken. Ha en fortsatt nydelig sommer!
Du er som sjefen sjæl!

Om noen skulle spurt deg hvorfor du har droppet å drikke på båten, ville du ha sagt «fordi jeg vil oppleve hele sommeren.» Opplevelser er din dop, samtidig som du stiller deg bak Rema1000s slagord – det enkle er ofte det beste. For deg gjelder dette alltid. Du ser magi i solnedganger, fuglekvitter og pølser grilla på engangsgrill, og er dreven i alt som har med båt å gjøre. På havna er du den de andre vender seg til for råd om båtstell og kule triks, og de følger deg som en lederstjerne. Du ser kanskje ikke ut som en helt på utsiden, men det er akkurat det du er. Sjefen sjæl har også lagt fra seg vanen om å drikke halvlitere i jolla, fordi han verdsetter god sikkerheten på sjøen. Om du ennå ikke har gjort som sjefen sjæl vil vi bare minne om at alkohol reduserer din koordinasjonsevne og balanse og øker din risikovilje. Det øker risikoen din på sjøen. Derfor håper vi du fremover blir med på dansen, lar flaska bli på brygga og at du tar med deg alkovett i sekken. Ha en fortsatt nydelig sommer!
Du er som han Karl

Du er selve definisjonen av manndom, og fikk skjeggvekst allerede som tiåring. Du lever og puster sjø, og fanger både damer og krabber med sjarken din. Du har båt ene og alene for å få fisk (og damer) på kroken. Du seilte sørover i tenårene, men har beholdt ullgenseren, tross varmegrader. Du ser jo bare fordeler av at svetteduften gjør at din manndom utåndes enda sterkere. Du har rekorden på både kvantitet og lengde på fisk på brygga, men snakker sjeldent om det. Du snakker lite, generelt. Han Karl har også lagt fra seg vanen om å drikke kaffe med karsk på fiskeskøyta, fordi han verdsetter god sikkerhet på sjøen. Om du ennå ikke har gjort som han Karl vil vi bare minne om at alkohol reduserer din koordinasjonsevne og balanse og øker din risikovilje. Det øker risikoen din på sjøen. Derfor håper vi du fremover blir med på dansen, lar flaska bli på brygga og at du tar med deg alkovett i sekken. Ha en fortsatt nydelig sommer!

Share your Results:

 

 

 

 

Ny i båtlivet eller vil du bare friske opp? Dette bør du vite om sjø, båt og promille.  

Usikker på hvordan kroppen påvirkes av alkoholen? Det kan du lese mer om her.

Har dere ennå ikke sett årets film? Se den her