Her er musikken som får vår mann til å danse

Den sexylubne båtføreren som danser seg gjennom sommeren er sett av over en halv million nordmenn. Nå kan du lytte til låta så mye du vil!

Av: Sigbjørn P. Kiserud

Forrige uke slapp AV-OG-TIL en ny film om vår båthelt som danset seg oppover brygga. Budskapet er at stadig flere er opptatt av at man ikke bør drikke alkohol når man kjører båt.

– Vi har fått god respons på filmen. Nå håper vi alle vil være med på dansen gjennom sommeren, og vise at de mener det ikke er greit å kjøre båt når man har drukket alkohol, sier Kari Randen, daglgi leder i AV-OG-TIL.

Flere har spurt etter navnet på sangen vår mann danser til. Den er spesiallaget til filmen og heter «Seventeen» av Rosenberg.

Spill av låta ved å trykke på lenka nedenfor:

– Måtte finne musikk som passer han

Stavanger-artisten Håvard Rosenberg har laget sangen. Han sier målet var å lage noe som både er dansbart, og har et drypp av retro.

– Bestillingen var å lage musikk som passer til vår mann. Han er nok typen som ikke hører på enkelte typer musikk. Skal han danse så må det være både nostalgisk og godt, sier Rosenberg.

Han så for seg oppveksten til den lubne antihelten da han skrev låta:

– Jeg lagde en historie i hodet mitt. Den handlet om at han som liten gutt dansa til Prince og Michael Jackson på gutterommet, men han fortalte det aldri til vennene sine. Plutselig en dag stod han på brygga, danset, overrasket alle og tok verden med storm. Det er også historien som fortelles i teksten, sier Rosenberg.

Thomas Dybdahl spiller gitar

Vokalen er sunget av Rosenberg selv, mens Vidar Scanche og ingen ringere enn Thomas Dybdahl spiller gitar.

– Jeg jobber en del med Thomas Dybdahl, og han har – i likhet med vår mann – hørt veldig mye på Prince gjennom åra. Derfor kan han gitarstilen til Prince sykt godt. Thomas får ikke brukt den egenskapen så mye i sitt daglige virke, så dette var nok et digg avbrekk for han.

– Tror du dette blir årets sommerhit?

– Det er selvsagt helt umulig å si. Men jeg må si at jeg føler den er fengende selv. Refrenget er ekstremt lett å henge med på, konstaterer Rosenberg.

Se filmen her: