De fleste drikker som vanlig

Vinmonopolet melder om høyere salgstall etter at koronatiltakene ble iverksatt. Likevel viser en undesøkelse Av-og-til har gjennomført at de fleste drikker som vanlig, og at en god del velger å drikke mindre alkohol enn det de vanligvis gjør.

– Det er jeg glad for. Dette er krevende tider for oss alle. Mange er bekymret for pandemien og hvilke konsekvenser den vil få for helse, økonomi og samfunnet vårt. Det er lurt at mange velger å håndtere alkohol med forsiktighet disse ukene, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av- og til.

Familier tettere på hverandre

I undersøkelsen som er gjennomført av Respons Analyse på vegne av Av-og-til kommer de frem at 56 prosent sier de drikker slik de vanligvis gjør, mens 17 prosent sier de drikker mindre enn vanlig. 7 prosent sier de drikker mer enn vanlig.

Tiltakene for å forhindre smitte har ført til at skoler og barnehager er stengt, og folk er blitt oppfordret til å være mest mulig hjemme.

– Familier lever tettere på hverandre nå. Barn og voksne er sammen stort sett hele døgnet, og barn er i enda større grad enn til vanlig avhengig av foreldrene sine, sier Eriksrud.

– Vær ekstra forsiktig

Mange barn er bekymret for korona og har mange spørsmål om det som skjer nå.

– Med stor usikkerhet og en helt annen hverdag enn det barna er vant til, er det ekstra viktig at vi voksne er trygge og forutsigbare. Vi vet at det ikke skal mye alkohol til før voksne forandrer seg på en måte som barn opplever som ubehagelig. Derfor oppfordrer vi i Av-og-til foreldre til å være ekstra forsiktig med alkohol rundt barn i den tiden vi nå er inne i, sier Eriksrud.

Relaterte saker