AV-OG-TIL hopper i tidsmaskinen

En ny alkovettkampanje handler om hva du ville sagt til deg selv hvis kunne ta kontakt fra fremtiden. – Hvis man er klok med alkohol, slipper man å være etterpåklok, sier Kari Randen i AV-OG-TIL.

Av: AV-OG-TIL

Flere måter å angre på

Alkovett er et vidt begrep, rett og slett fordi det finnes så mange måter å rote til alkoholbruken sin på. Noen har vanskeligheter med å kontrollere hvor ofte de drikker. Andre kan ha vanskeligheter med å stoppe når de først begynner. Det kan også være vanskelig å ha et bevisst forhold til hvordan alkoholbruken din påvirker livet ditt og de du er glad i.

Det vi i hvert fall vet, er at overdrevent alkoholkonsum får konsekvenser for ditt fremtidige jeg. Og hva synes ditt fremtidige jeg om det?

– Mange av oss har nok opplevd at vi skulle ønske at vi kunne reist tilbake i tid. Da kunne vi drukket mindre, og gjort ting annerledes, påpeker Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL

Hun sier den nye kampanjen har som mål å vise på en humoristisk måte at alkovett er å tenke et steg lenger.

Flere måter å si fra på

Et bevisst forhold til alkohol hjelper mennesker til å bli den beste versjonen av seg selv. Menneskene i AV-OG-TILs nye kampanje har mulighetene til å kontakte seg selv fra fremtiden og rapportere om tingenes tilstand. Noen av dem er takknemlige for veivalgene de har tatt, mens andre rett og slett er nokså irriterte på sitt tidligere jeg.

– Alkovett handler om å tenke seg om en ekstra gang. Skal du drikke alkohol i kveld? Og når bør du eventuelt stoppe? Godt alkovett kan spare deg for mange kleine opplevelser, sier Randen spøkefullt.

AV-OG-TIL håper at kampanjen kan hjelpe til med å bevisstgjøre mennesker på sitt eget forhold til alkohol på en underholdende og trivelig måte. Har man kontroll på sitt eget alkoholforbruk, er det lettere å være tilstede og å ta gode beslutninger i livet sitt.