AV-OG-TIL inviterer deg inn i Lukas (6) sin verden under Arendalsuka

17. august inviterer AV-OG-TIL deg til å tre inn i en ubehagelig virkelighet ved bruk av VR-briller, under Arendalsuka. Kom innom biblioteket i Arendal mellom 10:00 og 17:00.

Av: Hanne Hjelmungen Lorvik

AV-OG-TIL ville denne sommeren rette søkelyset mot alle de barna som hver sommer opplever at foreldrene drikker for mye alkohol i ferien. Derfor fikk vi laget en VR-film der man kan være i Lukas (6) sine sko. Han er på sydenferie med storfamilien, og opplever at kvelden etter hvert blir ganske ubehagelig, i takt med at alkoholforbruket øker.

Sterke reaksjoner

I juni inviterte vi ulike personer til å se VR-filmen på Kulturhuset i Oslo. Reaksjonene var sterke, og lot ikke vente på seg.

– Jeg føler meg utrygg selv om jeg er en voksen person, sa podcaster og skuespiller Tinashe Williamson da hun hadde sett filmen.

– Jeg har sett sånne situasjoner, og så har ikke jeg vært en ålreit voksen nok til å ta barna vekk…Kan man det? spurte artist Venke Knutson.

Se filmen med VR-briller under Arendalsuka

Filmen om Lukas har hittil blitt vist over 600 000 ganger, mens bakomfilmen der voksne selv får prøve hvordan det er å være Lukas har blitt vist nesten 2,5 millioner ganger. Sistnevnte film er delt nesten 18.000 ganger på Facebook alene.

På Arendalsuka vil du også få mulighet til å sette deg inn i Lukas (6) sitt perspektiv på sydenferien. Vi stiller med VR-briller og viser filmen for dem som kommer innom auditoriet i Arendal bibliotek mellom kl. 10:00 og 17:00 torsdag 17.

Velkommen til auditoriet i Arendal bibliotek
Dato: Torsdag 17. august
Tid: Kl. 10:00-17:00